AXE klesol čistý zisk, ale zvyšuje dividendy

 

Finančná skupina AXA Group dosiahla v minulom roku celkové príjmy 90,1 mld. eur pri náraste o 5 %. Čistý zisk poklesol na 4,2 mld. eur z predchádzajúcich 4,3 mld. eur. Ako ďalej AXA informovala, vďaka úspešným výsledkom navrhne manažment na valnom zhromaždení akcionárov zvýšenie dividendy za akciu na 0,72 eura z predchádzajúcich 0,69 eura. "Uplynulý rok hodnotím ako veľmi solídny, hoci podmienky na trhu neboli vždy úplne jednoduché," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ AXA Group Henri de Castries.

Tržby skupiny vzrástli predovšetkým vďaka životnému poisteniu, kde sa výrazne zvýšil počet klientov. Ďalej to bolo vďaka majetkovému poisteniu, konkrétne išlo o zlepšenie likvidácie poistných udalostí a priaznivé cenové cykly. Skupine sa darilo aj v správe aktív.

Francúzska skupina AXA pôsobí celosvetovo v oblasti finančného zabezpečenia. Pôsobí vo viac ako 60 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na Slovensku má skupina AXA zastúpenie prostredníctvom spoločností AXA životní pojišťovna, AXA pojišťovna, Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., AXA investiční společnost a AXA Bank Europe, pobočka zahraničnej banky.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk