AXE klesol čistý zisk, ale zvyšuje dividendy

 

Finančná skupina AXA Group dosiahla v minulom roku celkové príjmy 90,1 mld. eur pri náraste o 5 %. Čistý zisk poklesol na 4,2 mld. eur z predchádzajúcich 4,3 mld. eur. Ako ďalej AXA informovala, vďaka úspešným výsledkom navrhne manažment na valnom zhromaždení akcionárov zvýšenie dividendy za akciu na 0,72 eura z predchádzajúcich 0,69 eura. "Uplynulý rok hodnotím ako veľmi solídny, hoci podmienky na trhu neboli vždy úplne jednoduché," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ AXA Group Henri de Castries.

Tržby skupiny vzrástli predovšetkým vďaka životnému poisteniu, kde sa výrazne zvýšil počet klientov. Ďalej to bolo vďaka majetkovému poisteniu, konkrétne išlo o zlepšenie likvidácie poistných udalostí a priaznivé cenové cykly. Skupine sa darilo aj v správe aktív.

Francúzska skupina AXA pôsobí celosvetovo v oblasti finančného zabezpečenia. Pôsobí vo viac ako 60 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na Slovensku má skupina AXA zastúpenie prostredníctvom spoločností AXA životní pojišťovna, AXA pojišťovna, Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., AXA investiční společnost a AXA Bank Europe, pobočka zahraničnej banky.

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk