Zisk francúzskej poisťovňe AXA klesol

 

Francúzska poisťovacia skupina AXA, ktorá je druhou najväčšou poisťovacou spoločnosťou v Európe, evidovala v minulom roku 4-percentný pokles čistého zisku v porovnaní s predchádzajúcim rokom, kedy údaje podporil jednorazový zisk z predaja aktív v sume 1,4 mld. eur. AXA vo štvrtok informovala, že jej čistý zisk klesol v minulom roku na 4,15 mld. eur zo sumy 4,19 mld. eur v roku 2011. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters očakávali čistý zisk skupiny za minulý rok v sume 4,43 mld. eur.

AXA zároveň uviedla, že bez započítania predaja aktív v Kanade, Austrálii, Novom Zélande a Číne v roku 2011, jej čistý zisk vzrástol o 9 %. Skupina tiež zvýšila vyplácanie dividend o 4 % na 0,72 centov na akciu. Tržby spoločnosti vzrástli o 2 % na 90,1 mld. eur, čo bolo menej, než očakávali analytici v sume 94,8 mld. eur. AXA ďalej uviedla, že zvyšuje cieľ v oblasti redukcie nákladov vo svojom pláne na roky 2011 až 2015 o 200 mil. eur na 1,7 mld. eur. V tomto roku plánuje investície za 1,2 mld. eur.

Francúzska skupina AXA pôsobí celosvetovo v oblasti finančného zabezpečenia. Pôsobí vo viac ako 60 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na Slovensku má skupina AXA zastúpenie prostredníctvom spoločností AXA životní pojišťovna, AXA pojišťovna, Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., AXA investiční společnost a AXA Bank Europe, pobočka zahraničnej banky.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk