Lyže si pripoistíte v rámci batožiny

Ak cestujete na lyžovačku do susedného Rakúska, a bojíte sa o nielen o svoje zdravie, ale aj o lyže či snowboard môžete si ich pripoistiť. Ako sa to dá a koľko to vyjde na tyždeň zisťovali POISTOVNE.sk  

 
Väčšiny oslovených poisťovní neponúka špeciálne pripoistenie lyží, ale poistia vám ich v rámci poistenia batožiny, ktoré je súčasťou cestovného poistenia. Ak si ho objednáte online zvyčajne ušetríte. 

Allianz-Slovenskej poisťovni vám lyže pokryje cestovné poistenie, ktoré zahŕňa aj zimné športy. „Kryté je poškodenie/zničenie/strata živelnou udalosťou, krádež vlámaním alebo lúpež (ale nie zo svahu) z uzamknutého ubytovacieho zariadenia,“ vysvetľuje Gabriel Tóth, špecialista externej komunikácie Allianz – SP. Pri týždennom pobyte v Rakúsku za cestovné poistenie s nadštandartným poistením batožiny, poistením úrazu a poistením zimných športov by ste v tejto poisťovni zaplatili 35,20 eur. Pri poistení cez internet by ste dostali 15% zľavu a poistenie by vás vyšlo na 29,92 eur. 


ČSOB poisťovni si môžete lyže či snowboard pripoistiť k individuálnemu cestovnému poisteniu formou špeciálneho pripoistenia batožiny až do výšky 1700 eur. To sa mu môže zísť najmä vtedy, ak vlastníte drahšie športové potreby. „Výška poistného sa následne odvíja od výšky limitu, ktorý klient uvedie v poistnej zmluve,“ vysvetľuje Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB poisťovne. 

Pri ceste do Rakúska na týždeň by vás toto poistenie s pripoistením vyšlo pri limite 300 eur na 16,14 Eur. Pri krytí do 900 eur by ste zaplatili 25,74 eur a pri najvyššom limite do 1700 eur by vás poistenie vyšlo na 38,54 eur

Lyže na svahu sú nechránené

Toto poistenie vám však nepreplatí lyže ukradnuté na svahu, ale z auta či uzamknutého nosiča už áno, ibaže so zvláštnymi podmienkami. „Toto poistenie sa vzťahuje aj na prípad krádeže vlámaním do dopravného prostriedku, ak odcudzenie poistenej veci bolo z riadne uzamknutého batožinového priestoru motorového vozidla za predpokladu, že táto vec nebola viditeľná zvonku, alebo nezasahovala do interiéru motorového vozidla,“ uvádza Eliášová.

Ak si však zlomíte na svahu lyže, či poškodíte výstroj to vám toto pripoistenie nepokryje. To isté platí aj vUnion poisťovni. 

Judita Smatanová, hovorkyňa Union poisťovne odporúča lyžiarom, snowboardistom, ale aj freeriderom, uzatvoriť si cestovné poistenie v rizikovej skupine Šport. To vás vyjde na 2,55 eur na deň teda na týždeň 17,85 eur. Ak ste poistencom sesterskej Union zdravotnej poisťovne za toto poistenie zaplatíte 1,28 eur na deň alebo 8,96 eur.

Lyže vám spadajú do poistenia batožiny a poisťovňa vám ich krádež nepreplatí, ak necháte bez dozoru na svahu či pred reštauráciou.“Odcudzenie batožiny je potrebné hlásiť na najbližšej policajnej stanici a vyžiadať si policajnú správu,“ dodáva hovorkyňa.

Porovnanie cien pripoistenia lyží
  typ cestovného poistenia cena za týždeň v Rakúsku
Allianz-SP s nadštandartným poistením batožiny 35,20 eur
ČSOB poisťovňa špeciálne pripoistenie batožiny do 1700 eur 38,54 eur
Union pripoistenie batožiny do sumy 1400 eur 14,85 eur

Poistenie batožiny v Union poisťovni kryje škody, ktoré vzniknú na batožine teda v tomto prípade na lyžiach či snowboarde poškodením, zničením, odcudzením alebo stratou, a to do výšky 700 eur, alebo v prípade individuálneho komplexného cestovného poistenia násobkov tejto sumy až do výšky 2.800 eur. 

Pri poistení lyží ako batožiny do sumy 1400 eur vás cestovné poistenie na týždeň v Rakúsku vyjde na 14,85 eur. Ale za jednu vec vám Union vyplatí škodu len do limitu 350 eur. „Preto, ak si klient berie so sebou na cestu drahšie lyže alebo snowboard odporúčame si ich osobitne pripoistiť. Poistné za toto pripoistenie je závislé od nadobúdacej hodnoty poisťovanej veci,“ dodáva Smatanová. 

Neprehliadnite:
Poistenie úrazu vám liečebné náklady nepreplatí
Lyže zmiznuté zo svahu vám poistenie nepokryje
Poistenie lyžovačky vám lyže nepreplatí



Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk