Poistenie ako benefit pre zamestnancov je stále na Slovensku vzácnosťou

V súčasnosti na Slovensku do trojice najobľúbenejších benefitov patrí mobilný telefón, stravné lístky a vzdelávanie, ktoré poskytuje vyše 90% firiem. Postupne stúpa aj podiel firiem, ktoré uzatvárajú svojim zamestnancov nejaký typ životného poistenia.  

 
Na základe údajov vyplývajúcich z prieskumu, ktorý robila ING poisťovňa na reprezentatívnej vzorke 100 slovenských spoločností, každá piata firma uzatvára svojim zamestnancov nejaký typ životného poistenia, a tak im pomáhajú zabezpečiť sa na dôchodok.

Rovnaký prieskum prebiehal aj v Českej republike, a preto je možné robiť aj niektoré porovnania. Doplnkové dôchodkové sporenie (3. pilier – DDS) dnes poskytuje na Slovensku o 15 % menej firiem ako v Čechách. Tento rozdiel môže byť spôsobený aj tým, že na Slovensku neexistuje daňové zvýhodnenie za tento benefit. 

To potvrdzuje aj motivácia, ktorá zamestnávateľov k tomuto druhu benefitov vedie. V Českej republike sa pre doplnkové dôchodkové sporenie firmy rozhodujú pretože ho považujú za lepšiu alternatívu ako zvýšenie platu v rovnakej výške. Na Slovensku je to najmä prejav snahy zabezpečiť zamestnancov na dôchodok. 

DDS v konečnom dôsledku vedie k výraznému prilepšeniu k dôchodku. V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť modelový príklad, ako by si prilepšil  35 ročný zamestnanec s mesačnou mzdou 833 eur. Do dôchodku si bude sporiť 27 rokov a predpokladané zhodnotenie bude 2%.

  Len príspevok zamestnanca Aj príspevok zamestnávateľa 
Mesačný príspevok (priemer v SR) 15€ zamestnávateľ – 24€, 
zamestnanec – 15€
 
Suma na účte po 27 rokoch 6 431€ 16 720€
Prilepšenie si k dôchodku, ktorý je vyplácaný každý mesiac počas 18 rokov. 30€ 77€

Ak vezmeme do úvahy priemerný slovenský dôchodok, ktorý aktuálne je 370 eur mesačne, tak 77 eur by predstavovalo až 20% prilepšenie. Pričom zamestnanec si počas práce sporil len necelými 2% z platu.

Okrem 3. piliera ako zamestnaneckého benefitu existujú ešte aj ďalšie možnosti poistení, ktoré zamestnávatelia poskytujú svojim zamestnancom. Ide napríklad o motivačné alebo úrazové životné poistenie. Tieto na Slovensku znova ponúka približne každá piata firma, ale na rozdiel od DDS sa tu očakáva dvoj až trojpercentný nárast.
 
Neprehliadnite:
Životne poistenie online je na Slovensku raritou
V životnom poistení existujú výluky
Platenie životnej poistky môžete na čas prerušiť

Vyberáme z Poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk