D.A.S. plánuje tento rok zvýšiť poistné o 20 %

D.A.S. poisťovňa právnej ochrany evidovala v minulom roku hrubé predpísané poistné 2,4 mil. eur pri medziročnom náraste o 8 %. To podľa vyjadrení spoločnosti potvrdzuje narastajúci dopyt po poistení ochrany práv na slovenskom trhu. Avšak zisk firmy poklesol z úrovne 17,8 tis. eur na 328 eur. V tomto roku D.A.S predpokladá, že dosiahne predpísané poistné 2,88 mil. eur, čo by teda znamenalo zvýšenie o 20 %. V ziskovosti počíta s nárastom na 18,8 tis. eur.

Rok 2011 firma charakterizovala ako rok prelomový, v ktorom opätovne vstúpila do procesu rastu a rentability. Poisťovňa zaznamenala vlani nárast novej produkcie o 36,2 %, pričom tento pozitívny vývoj zásadným pomerom ovplyvnili podľa jej vyjadrení výsledky internej obchodnej služby. Vývoj podľa poisťovne potvrdzuje, že investície, ktoré v uplynulých rokoch zrealizovala do vlastnej obchodnej služby, boli dobrým rozhodnutím.

D.A.S. poisťovňa právnej ochrany, a.s. vznikla v roku 1997. Je špecializovanou poisťovňou na poistenie právnej ochrany, konkrétne poistenie právnej ochrany vlastníkov motorových vozidiel, vodičov motorových vozidiel, rodiny, v nájomných vlastníckych a susedských sporoch, v pracovnoprávnych sporoch a poistenie právnej ochrany podnikateľa. Zakladateľom a jediným akcionárom spoločnosti je D.A.S. Deutscher Automobil Schutz Allgemeine Rechtschutz-Versicherungs-AG.

Vyberáme z poistovne.sk

man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?
burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Vyberáme z banky.sk