Zmena životného poistenia na úrazové nie je možná

Poisťovne odporúčajú priplatiť si úraz k už existujúcej životnej poistke. 


Máte životnú poistku, ale radi by ste si ju zmenil iba na úrazovú, lebo tá je lacnejšia? poisťovniach s touto požiadavkou nepochodíte. „Zmeniť investičné životné poistenie len na úrazové poistenie nie je možné, pretože sa jedná o rôzne typy produktov a technicky to nie je možné, „ vysvetľuje Jana Janičová Tarčáková, hovorkyňa AXA životnej poisťovne. Ak chcete ušetriť na životnom poistení v AXA si môžete znížiť poistné sumy v investičnom životnom poistení a uzatvoriť si ďalšie úrazové poistenie alebo do investičného životného poistenia dokúpiť úrazové pripoistenia. „Samostatné úrazové poistenie je lacnejšie, pretože klient sa poisťuje len na vopred vybrané riziko. Nezahŕňa sporiacu zložku,“ doplňa Tarčáková.

V ING Životnej poisťovni máte niekoľko možností ako si poistné krytie upraviť tak, aby primárne krylo úrazy. Jednou z možností je, že si poistné a poistnú sumu na hlavnom krytí znížite na minimum a súčasne si prikúpi pripoistenia kryjúce úrazy na požadované poistné sumy.
Druhú možnosť predstavuje zrušenie poistnej zmluvy životného poistenia a zakúpenie výlučne úrazového pripoistenia. „Tento spôsob však nie je možný pre všetkých klientov, nakoľko výlučne úrazové poistenie môžu predávať iba poisťovne s univerzálnou licenciou. Nehovoriac o tom, že zrušenie poistnej zmluvy, obzvlášť v prvých rokoch jej trvania, je pre klienta finančne nevýhodné,“ dodáva Viktor Kouřil, predseda predstavenstva ING Životnej poisťovne.

Pozri tiež:
Prerušiť životné poistenie môžete iba niekde

 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk