Genertel má v pláne stihnúť sezónu cestovného poistenia

Poisťovňa Genertel, ktorá sa zatiaľ venuje len poisteniu automobilov, by chcela v blízkej budúcnosti ponúkať cestovné poistenie. 


On-line poisťovňa Genertel, ktorá vstúpila na trh poistenia motorových vozidiel na jeseň minulého roka, má v pláne ponúkať aj cestovné poistenie. "Radi by sme stihli ešte túto sezónu," povedal vedúci slovenskej pobočky Genertel Miroslav Chovan. V súčasnosti eviduje firma cez 10 tis. poistených áut a aj napriek tomu, že povinné zmluvné poistenie nie je vo všeobecnosti ziskový produkt, chce sa tomu naďalej venovať. "Tento produkt ani nemusí byť ziskový, no vie prilákať k niečomu inému," povedal Chovan.
Čo sa týka ďalších produktov z oblasti neživotného poistenia, Genertel vedie otvorenú diskusiu a zvažuje ďalšie možnosti. Spoločnosť si podľa Chovana robieva vždy prieskum u ľudí a zisťuje, o čo majú záujem. Vyšlo im, že Slováci by chceli napríklad aj poistenie domu a domácnosti. Ako doplnil člen predstavenstva pre priamy a medzinárodný obchod Petar Dobric, Genertel chce prinášať jednoducho komunikovateľné produkty. "Z pohľadu likvidácie poistných udalostí hľadáme produkty, ktoré by sa jednoducho riešili ako napríklad povinné zmluvné poistenie alebo havarijné poistenie," skonštatoval Dobric.
V rámci poistenia automobilov sa spoločnosť Genertel zameriava na dobrých šoférov s beznehodovou históriou. Firma však má aj sadzobník pre tých, ktorí už nehodu spôsobili, tieto ceny sú však niekoľkonásobne vyššie. Poisťovňa tak zastáva a aktívne uplatňuje princíp bonusu a malusu, teda zníženie alebo zvýšenie poistného v prípade, ak klient jazdí bez nehody, alebo ak spôsobí nehodu. V budúcnosti nie je vylúčené, že prostredníctvom priameho predaja sa Genertel pustí aj do ponuky životných poistiek. To však bude záležať od úrovne pripravenosti na priamy predaj v tejto oblasti. V horizonte piatich až siedmich rokov by chcela dosiahnuť trhový podiel okolo 23 %.  

Vyberáme z poistovne.sk

man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?
burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Vyberáme z banky.sk