Životné poistenie

Životné poistenie je určené na vykrytie finančných strát spojených so smrťou alebo nepriaznivou zmenou zdravotného stavu.

Pri životnom poistení máte na výber niekoľko možností.

Rizikové poistenie - hlavným poistným rizikom je smrť. V prípade úmrtia, poisťovňa vyplatí pozostalým poistnú sumu. Je možné pripoistiť si aj úrazy a choroby. Rizikové poistenie nie je spojené s investovaním.

Investičné životné poistenie - skladá sa z dvoch častí. Jedna časť je poistná ochrana (smrť, choroby, úrazy). Druhá časť je investičná. Vy sami sa rozhodnete, akým spôsobom financie investujete. Poisťovňa v tomto prípade negarantuje žiadnu výšku zhodnotenia.

Kapitálové životné poistenie - skladá sa z dvoch častí. Jedna časť je poistná ochrana (smrť, choroby, úrazy). Druhá časť je investičná. Poisťovňa investuje vaše prostriedky na základe vlastného uváženia a garantuje vám výšku zhodnotenia vašich úspor.

 

Poradňa

23858

Životné poistenie

Aký je rozdiel medzi rizikovým poistením a investičným poistením? Môžem životnú poistku ukončiť predčasne? Dá sa úrazové poistenie uzavrieť aj na k…
Čítať viac o Životné poistenie
23859

Ako si vybrať vhodné životné poistenie

Ako si správne nastaviť životné poistenie? Prečo mi pri zrušení poistenia poisťovňa nevráti všetky peniaze? Ovplyvňuje cenu poistenie vek a prekona…
Čítať viac o Ako si vybrať vhodné životné poistenie

Články z kategórie Životné poistenie

25491

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?
25399

Úrazy na zľadovatenom chodníku. Od koho si môžete žiadať odškodné?

Pád na zľadovatenom chodníku má často za následok úraz, ktorý môže vyžadovať dlhšie liečenie a niekedy zanechá aj trvalé následky. Prečítajte si zásadné informácie o tom, kedy máte nárok na plnenie z poistenia.
23.01.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Úrazy na zľadovatenom chodníku. Od koho si môžete žiadať odškodné?
25423

Mýty vs. fakty o životnom poistení

Mnoho ľudí si stále myslí, že najčastejšou príčinou invalidity je úraz, v skutočnosti naň pripadá len 5% takých prípadov. Pozrite si, aké sú najrozšírenejšie mylné predstavy o životnom poistení.
22.01.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mýty vs. fakty o životnom poistení
25414

Kedy vám poisťovňa vyplatí poistné plnenie pri kritických chorobách?

Zdravie Slovákov je v nelichotivom stave. Pozreli sme sa na poistenie kritických ochorení a zisťovali sme, kedy a ako poisťovne vyplácajú poistné plnenie.
08.01.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy vám poisťovňa vyplatí poistné plnenie pri kritických chorobách?
25395

Koľko by sme mali platiť za životné poistenie?

Zle nastavenú poistku má zhruba 70 % ľudí. A pritom životné poistenie vie pomôcť vo vážnych situáciách, keď človek nečakane príde o príjem. Pozrite si, ako životné poistenie správne nastaviť a koľko peňazí naň mesačne vyčleniť.
01.12.2023 | redakčne upravené
Čítať viac o Koľko by sme mali platiť za životné poistenie?
25391

Asistenčné služby v životnom poistení

Životné poistenie už dávno nie je len o náhrade príjmu v prípade poistnej udalosti. Súčasťou životného poistenia možu byť aj asistenčné služby. O mnohých klienti ani netušia. Pozrite si, s čím všetkým vám vie poisťovňa pomôcť.
27.11.2023 | Katarína Macková
Čítať viac o Asistenčné služby v životnom poistení
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Vyberáme z banky.sk