Na toto pred odchodom na dovolenku určite nezabudnite!

Dovolenky sa ešte neskončili, pozor si dajte na zlodejov, vodu, či elektrický skrat.


Hlavne byty vo veľkých mestách, anonymných sídliskách, sú najčastejším lákadlom zlodejov. Zlodeji však nie sú jediným problémom, ktorý vás môže počas dovolenky potrápiť. Pozornosť treba venovať aj elektrickým zariadeniam, ktoré sa môžu poškodiť počas búrok a následných elektrických prepätí.Ďalší problém je voda. Nekontrolovaný únik vody počas dlhšieho obdobia (keď ste na dovolenke) môže narobiť omnoho väčšie škody, než keď je domácnosť denne obývaná, v dôsledku čoho dochádza až k havarijnému stavu.

10 rád, ako zabezpečiť svoju domácnosť pred a počas dovolenky:

1. Nepíšte na sociálne siete presný dátum vášho pobytu na dovolenke. Nikdy neviete, ku komu sa táto informácia o vašej neprítomnosti môže dostať.

2. Poproste suseda alebo známeho, aby vám pravidelne vyberal poštu zo schránky. Preplnená schránka je jasným dôkazom dlhšej neprítomnosti.

3. Pri odchode zatvorte všetky okná. Nenechávajte ich odchýlené ani na vetranie, aj keď máte na okne upevnenú sieťku proti hmyzu. Zabránite tak vstupu zlodejom, ale aj vniknutiu dažďových zrážok.

 4. Nezaťahujte pred odchodom všetky žalúzie a závesy. Pre zlodejov je to jasný signál, že nikto nie je doma.

5. Ak doma máte rôzne cennosti, či hotovosť vyššej hodnoty, nenechávajte ich voľne pohodené, ale odložte ich do trezoru alebo aspoň do uzamykateľnej skrine, od ktorej kľúč si vezmite so sebou.

6. Uzavrite všetky prívody vody! Zabránite tak úniku vody po havárii na vodovodnom zariadení a následnému havarijnému stavu. Toto odporúčanie vychádza aj z povinností uvedených v poistných podmienkach v rámci poistenia majetku.

7. Ak je to možné, odpojte všetky elektrické spotrebiče od zdroja napájania.V prípade, že v chladničke a v mrazničke nenechávate žiadne potraviny, pred svojím odchodom ju radšej odmrazte a nechajte vypnutú

8.
Nenechávajte si počas vašej neprítomnosti bicykel, kolobežku, kolieskové korčule a podobne v spoločných priestoroch takzvanej kočikárne, ku ktorej má ktokoľvek prístup.

9.Poriadne zamknite dvere, ak máte alarm, tak ho pri odchode aktivujte.

10. Informujte svojho suseda, aby v prípade akéhokoľek pohybu a zvukov vychádzajúcich z vášho príbytku okamžite volal políciu.
 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk