Aktuálne: Informácia pre klientov cestovnej kancelárie ALBANIA Travel, ktorá vyhlásila insolventnosť

Cestovná kancelária ALBANIA TRAVEL, s.r.o , ktorá má uzatvorené v UNIQA poisťovni poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie, dňa 24.7.2018 vo večerných hodinách informovala UNIQA poisťovňu o zámere vyhlásiť úpadok.



V prímorských strediskách v blízkosti Tirany sa v tom čase podľa našich informácií nachádzalo 84 klientov, ktorí práve čakali na odlet domov po ukončení dovolenky. Ďalších 86 klientov čakalo na letisku v Poprade, odkiaľ mali odletieť na ďalší zájazd do Albánska.

Aj keď úpadok cestovnej kancelárie zatiaľ nebol potvrdený rozhodnutím súdu, vzhľadom na tieto skutočnosti UNIQA poisťovňa prostredníctvom svojej asistenčnej služby okamžite kontaktovala cestovnú kanceláriu a v spolupráci s jej delegátkou od včerajška večera koordinuje organizáciu prevozu klientov z Albánska na Slovensko. Keďže letecká spoločnosť zrušila plánovaný let z Albánska kvôli neuhradenej pohľadávke, klientom, ktorí mali včera odletieť, zabezpečila poisťovňa cez noc ubytovanie, za ktoré prevzala záruku. Aktuálne čakáme na potvrdenie času náhradného odletu, ktorý by sa mal uskutočniť ešte dnes, najneskôr zajtra.

Klientov, ktorí včera kvôli problémom cestovnej kancelárie neodcestovali na dovolenku z letiska v Poprade, prosíme, aby kontaktovali call centrum UNIQA poisťovne a individuálne nahlásili poistnú udalosť na čísle: 02/32 600 100. Pri nahlásení poistnej udalosti je potrebné predložiť:
  • vyplnený formulár hlásenia poistnej udalosti, ktorý nájdete na webovej stránke www.uniqa.sk
  • kópiu zmluvy o obstaraní zájazdu
  • doklad o zaplatení zájazdu

Dokumenty je následne potrebné poslať poštou na adresu UNIQA poisťovne: Krasovského 15, 851 01 Bratislava alebo mailom na adresu: poistovna@uniqa.sk. Klienti, ktorí na zaplatenú dovolenku včera neodcestovali, si môžu nárokovať plnenie z poistenia zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie. 


UNIQA poisťovňa, a. s. je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Zaznamenáva kontinuálny nárast v predpísanom poistnom ako aj úspešný hospodársky výsledok. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa OTČINA, a.s., v roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu UNIQA Group mení obchodné meno na UNIQA poisťovňa, a.s. V súčasnosti je koncern prostredníctvom svojich dcérskych spoločností zastúpený v 18 európskych krajinách.

PR servis

Vyberáme z poistovne.sk

53665

Kooperativa získala menšinový podiel v jednej z maklérskych spoločností

Poisťovňa Kooperativa získala od holandskej skupiny UMD Group 35-percentný podiel vo firme Universal maklérsky dom.
14.03.2024
Čítať viac o Kooperativa získala menšinový podiel v jednej z maklérskych spoločností
hands-grasping-a-steering-wheel

Na čo nezabudnúť pri poistení firemných vozidiel

Väčšina poisťovní zdvihla ceny poistného na vozidlá ako reakciu na rastúce ceny energií, náhradných dielov, servisu, ako aj vyšší počet dopravných nehôd. Oplatí sa vôbec havarijné poistenie alebo pripoistenie vozidiel? Poradíme.
13.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Na čo nezabudnúť pri poistení firemných vozidiel
bankovky3

Skupina Generali v minulom roku rástla

Skupina Generali dosiahla v minulom roku hrubé predpísané poistné 82,5 miliardy eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 5,6 %.
12.03.2024
Čítať viac o Skupina Generali v minulom roku rástla

Vyberáme z banky.sk