Ako sa dabuje americký animák do slovenčiny?

Pozrite si, ktoré slovenské hviezdy budete počuť v novom Hoteli Transylvánia! V pokračovaní populárnej série sa predstavia napríklad Peter Marcin, Zuzana Mauréry či Adam Ďurica.





Aj nový diel série Hotel Transylvánia sa v našich kinách objaví v slovenskom znení. V dabingovom štúdiu sa opäť stretlo hviezdami nabité slovenské hlasové obsadenie, v ktorom nechýbali staré známe hlasy, no pribudlo k nim aj niekoľko nováčikov. Koho budete môcť počuť vo filme Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka?

PETER MARCIN AKO DRAKULA


Slovenským Drakulom je už po tretíkrát obľúbený herec, komik a moderátor Peter Marcin. Preslávil sa ako súčasť dvojice s Andym Krausom, spolu účinkovali v zábavných reláciách Uragán a Hurikán, a zatiaľ v najúspešnejšom slovenskom seriáli Susedia. V súčasnosti má svoju vlastnú večernú talkshow Neskoro večer na RTVS. V pôvodnom znení je Drakulovým hlasom komik a herec Adam Sandler.

 
 

ZUZANA MAURÉRY AKO KAPITÁNKA ERICKA

 
Novým prírastkom v slovenskom obsadení Hotelu Transylvánia je jedna z najtalentovanejších herečiek svojej generácie Zuzana Mauréry. Vo filme je hlasom kapitánky Ericky, do ktorej sa zamiluje Drakula. V posledných rokoch sa zaskvela v niekoľkých filmoch ako Vojtech či Mária Terézia, no najmä vo filme Učiteľka, za výkon v ktorom bola nominovaná na Českého leva a získala ocenenie Najlepšia herečka na MFF Karlove Vary. V origiálnom znení Ericku nahovorila Kathryn Hahn.

 
 

MICHAELA ŠÁLEKOVÁ AKO MAVIS


Draculovej dcére Mavis prepožičala hlas slovenská herečka Michaela Šáleková. Skúsenú dabingovú herečku môžete poznať z filmov Mŕtvola musí zomrieť, Ženy môjho muža, či seriálov Mesto tieňov a Ordinácia v ružovej záhrade. V americkom origináli znie hlasom Mavis popová hviezda Selena Gomez.




Slovenské obsadenie dopĺňajú Peter Sklár (Frankenstein) či Marián Čekovský (Griffin), prekvapivým novým členom partie je spevák Adam Ďurica. Ten svoj hlas prepožičal spievajúcemu Krakenovi, ktorého v origináli naspieval spevák Joe Jonas.

Vo filme Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka sa Drakula, Mavis, Jonny a ich partia vydávajú na dovolenkovú plavba. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…




Animák Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka sa v našich kinách objaví so slovenským dabingom už tento štvrtok 12 . júla 2017. Na vaše plátna ho prinesie spoločnosť Itafilm.

PR servis
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk