Kooperativa vlani s predpisom poistného takmer 469 mil. eur

V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 1,7 %.




Poisťovňa Kooperativa zaznamenala v minulom roku predpísané poistné vo výške 468,7 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 1,7 %. V roku 2016 bolo totiž poistné na úrovni 460,7 mil. eur. Ako ďalej vyplýva z výročnej správy spoločnosti, čistý zisk vlani dosiahol 29,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to zníženie o 4,1 %.

Ako vo výročnej správe uviedol generálny riaditeľ Kooperativy Vladimír Bakeš, vývoj neživotného poistenia z pohľadu tržieb naberal počas roka na dynamike. Na raste sa výraznou mierou podieľalo podľa neho predovšetkým poistenie motorových vozidiel, a to povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie. Spoločnosť v tomto segmente po mnohých rokoch pristúpila k úprave cenotvorby.

Získajte vstupný bonus až 999 EUR

Slovenskí spotrebitelia sa v rámci životného poistenia orientovali primárne na pokrytie životných situácií spojených s rizikom úrazu, straty príjmu a dlhodobej práceneschopnosti. Pokračoval teda podľa Bakeša trend uzatvárania rizikových životných poistení, ktoré pokrývajú nové potreby obyvateľov. “Tie ovplyvnili aj produktové portfólio a stratégiu predaja. Produkciu výdatne podporovali aktivity smerujúce k aktualizácii životných poistení, s cieľom upraviť ich obsah a podmienky na súčasné moderné životné poistenie,” uviedol Bakeš.

Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group vznikla ako prvá súkromná univerzálna poisťovacia spoločnosť na Slovensku v roku 1990. Majoritným akcionárom je Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe, ktorej podiel akcií predstavuje 100 % priamo alebo nepriamo. Kooperativa je členom skupiny Vienna Insurance Group.

 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk