Prezidentom Insurance Europe sa stal Andreas Brandstetter

Za najväčšie globálne výzvy pre Európu považuje Brandstetter nedostatočné poistenie pred prírodnými katastrofami, dôchodkové poistenie, kybernetické riziká a ochranu údajov zákazníkov v súčasnej digitálnej ére.




Generálne zhromaždenie Insurance Europe, čo je združenie prezentujúce záujmy európskych poisťovní a zaisťovacích spoločností, zvolilo v Madride Andreasa Brandstettera za prezidenta na obdobie ďalších troch rokov. Brandstetter je generálny riaditeľ Uniqa Insurance Groupe. Informovala o tom Uniqa prostredníctvom tlačovej správy.

Okrem nadchádzajúceho posúdenia smernice Solventnosť II a potrebných úprav regulačných ustanovení vidí Brandstetter v nasledujúcich rokoch dve veľké výzvy. „Po prvé, nedostatočné poistenie v celej Európe, čo sa týka prírodných katastrof, dôchodkového poistenia a kybernetických rizík, a po druhé, otázka starostlivého zaobchádzania s údajmi zákazníkov v digitálnej ére,“ povedal Brandstetter.

V dôsledku nedostatočného poistenia pre prírodné katastrofy bola podľa Brandstettera iba tretina strát v celkovej hodnote 280 miliárd eur v roku 2017 krytá poistením. Nedostatočné poistenie týkajúce sa dôchodkov predstavuje podľa neho nezodpovedné národné ekonomické riziko. „Na základe demografického vývoja a stúpajúcej dĺžky života sa táto dôchodková priepasť odhaduje na 59 triliónov eur na celom svete,“ hovorí Brandstetter.

Veľkou otázkou budúcnosti sú podľa Brandstettera tzv. big data a umelá inteligencia. „Celosvetová ochrana spotrebiteľa musí byť najvyššou prioritou v digitálnej ére. Pre európske poisťovne je základným princípom, že naši zákazníci by mali byť vždy schopní samostatne rozhodovať o tom, ako sa používajú ich údaje. Zároveň však intenzívne komunikujeme s európskymi inštitúciami s cieľom zabezpečiť, aby sa rovnaké pravidlá vzťahovali na všetkých účastníkov trhu, vrátane fintech a insurtech a najmä na technické platformy a technických gigantov z krajín mimo Európy,“ dodal Brandstetter.

 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk