Nepozdáva sa vám diagnóza? Konzultujte ju s ďalšími odborníkmi!

Druhý názor lekára dokáže v prípade vážnych diagnóz zachrániť život.  



„60 ročný muž sa po operácii prostaty začal cítiť nevoľne a jeho zápalové parametre prudko rástli, bol víkend a klientovi hrozil septický šok. Službukonajúci lekár pacienta vyšetril, ale nedokázal určiť príčinu otravy krvi. Pacientov syn nás kontaktoval v sobotu a poslal nám dané CT, ktoré sme okamžite nazdieľali cez náš systém viacerým chirurgom. Dvaja naši spolupracujúci brušní chirurgovia z Rakúska si všimli malú penetráciu čreva, ktorá vznikla zrejme nástrojom pri operácii. Našťastie sme takto popísaný CT snímok obratom poslali aj službukonajúcemu rádiológovi a ten spolu s chirurgom problém operatívne vyriešili, čo klientovi pravdepodobne zachránilo život,“ popisuje prípad jedného zo svojich pacientov tím celosvetovej online platformy Diagnose.me, ktorá združuje viac ako 100 svetových odborníkov z rôznych medicínskych oblastí.

Táto služba pomáha slovenským pacientom identifikovať neobvyklé diagnózy a nájsť najvhodnejšiu liečbu. Slovenskí pacienti ju využívajú najmä v prípade onkologických ochorení, neurologických chorôb či ortopedických diagnóz, kde sa typicky rozhoduje medzi operáciou a konzervatívnou liečbou. Druhý názor odborníka je celosvetový trend a dokonca v niektorých krajinách podmienkou operácie. Štatisticky sa takto dá vyhnúť diagnostickej chybe až v 90% prípadoch.

► Toto vás najviac zaujíma o zdravotnom poistení
► Upracte si vo svojich financiách a ušetrite kopec peňazí!
► Optimalizujte výdavky, aj tu môžete ušetriť!


Táto služba však nie je zdarma, priemerná cena za posudok sa pohybuje od 100-500 EUR, pri posudku viacerých špecialistov z rôznych medicínskych odvetví môže cena presiahnuť 1000 EUR. Takéto sumy môžu niekedy znamenať vážny zásah do rodinného rozpočtu. Stačí, ak ide o dlhodobé ochorenie, kvôli ktorému nemôžete naplno pracovať alebo ako rodina s malými deťmi žijete z jedného platu kvôli materskej dovolenke.

►  Na čo nezabudnúť pri životnej poistke?
►  Ako sa vyznať v životných poistkách?
►  Tieto chyby robíme pri životnom poistení najčastejšie


Jedna z poisťovní na Slovensku zaradila do asistenčných služieb k životnému poisteniu aj konzultácie zdravotného stavu či liečby so svetovými odborníkmi. Odborníka si vyberáte zo zoznamu špecialistov, ktorý pripraví tím Diagnose.me na základe Vášho konkrétneho prípadu. Poisťovňa preplatí poskytnutie druhého lekárskeho názoru vo forme lekárskej správy od odborníka, prípadne zabezpečí aj preklad lekárskej správy do slovenského jazyka. Poistený má nárok na dva posudky vo forme lekárskej správy za rok a môže tiež položiť k posudku on-line dodatočné otázky.
 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk