Aegon Životná poisťovňa vlani s hrubým ziskom cez 6 mil. eur

Poisťovňa evidovala rast hrubého predpísaného poistného o viac ako 4 %. 

 

Aegon Životná poisťovňa dosiahla v minulom roku hrubý zisk v objeme 6,05 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení spoločnosti nárast o takmer 50 %. V roku 2016 bol totiž hrubý zisk na úrovni 4,04 mil. eur. Poisťovňa evidovala rast hrubého predpísaného poistného o viac ako 4 % na 48,69 mil. eur.

Poisťovni Aegon sa darilo zvyšovať aj počet zmlúv životného poistenia, pričom ku koncu roka evidovala viac ako 95 tisíc uzatvorených zmlúv. “Vlani dosiahla spoločnosť najvyšší zisk od vstupu na slovenský trh v roku 2003. Medziročne sme zaznamenali rast počtu klientov, hrubého predpísaného poistného i vlastného imania. Počas uplynulého roka sme klientom životnej poisťovne vyplatili viac ako 4,6 mil. eur v rámci 9 200 poistných udalostí,” uviedla Dana Macková, členka predstavenstva a finančná riaditeľka spoločnosti.

Aegon Slovensko je súčasťou medzinárodného koncernu Aegon, ktorý má takmer 200-ročnú históriu a ponúka služby v oblasti poisťovníctva a správy financií. Aegon pôsobí vo viac ako 20 krajinách sveta. Na Slovensko vstúpila značka Aegon v roku 2003. Pod značkou Aegon pôsobia na slovenskom trhu štyri samostatné spoločnosti, a to Aegon Životná poisťovňa, Aegon, d. s. s., Aegon partner a Aegon Hungary Composite Insurance Closed Company Limited by Shares, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk