Regulované ceny pri záchrankách a urgentoch by sa mali upraviť

Opatrenie rezortu zdravotníctva by malo zohľadniť mzdové zvýhodnenie zamestnanca za nočnú prácu, za prácu vo sviatok a prácu v sobotu a v nedeľu. 

 


Ministerstvo zdravotníctva SR pripravuje opatrenie, ktorým sa upraví rozsah regulácie cien v oblasti zdravotníctva. "Cieľom navrhovanej právnej úpravy je zvýšenie regulovaných cien pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí majú povolenie na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby a pre poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme 1. typu alebo na urgentnom príjme 2. typu," píše sa v predbežnej informácii.

Ako vysvetlilo ministerstvo, platná právna úprava regulovaných cien pre záchrannú zdravotnú službu a urgentné príjmy 1. typu a 2. typu si vyžaduje zmenu, nakoľko nezohľadňuje nárast ekonomicky oprávnených nákladov vyplývajúci zo zmeny Zákonníka práce platnej od 1. mája 2018 u týchto poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Opatrenie by tak malo zohľadniť mzdové zvýhodnenie zamestnanca za nočnú prácu, za prácu vo sviatok a prácu v sobotu a v nedeľu s účinnosťou od začiatku mája.

 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk