Riaditeľom Komunálnej poisťovne bude Hermann Fried

Hermann Fried nastupuje do funkcie po doterajšom predsedovi predstavenstva Vladimírovi Bakešovi.




Novým generálnym riaditeľom Komunálnej poisťovne bude od 1. apríla Hermann Fried. Rozhodla o tom dozorná rada spoločnosti na svojom zasadnutí 21. marca. Menovanie ešte podlieha udeleniu súhlasu zo strany lokálnych úradov. Informovala o tom Komunálna poisťovňa.

Hermann Fried pôsobí v koncerne Vienna Insurance Group od roku 1998. Po tom, čo bol najprv vedúcim úseku zdravotného poistenia a členom rozšíreného vedenia spoločnosti Wiener Städtische Versicherung, pôsobil od roku 2010 do roku 2015 ako riaditeľ Krajinského riaditeľstva Viedeň poisťovne Wiener Städtische. K 1. januáru 2016 bol Fried menovaný za člena predstavenstva spoločnosti Wiener Städtische Versicherung, so zodpovednosťou za rezort obchodu.

Hermann Fried nastupuje do funkcie po doterajšom predsedovi predstavenstva Vladimírovi Bakešovi. Ten sa v budúcnosti bude venovať svojej funkcii generálneho riaditeľa poisťovne Kooperativa a podporovať integráciu so slovenským bankopoisťovateľom Poisťovňou Slovenskej sporiteľne.

Komunálna poisťovňa vznikla v roku 1994 a jej zakladateľom bola Prvá komunálna banka. Zmena vlastníka nastala až po akvizícii v roku 2001, keď majoritnú majetkovú účasť odkúpila Kooperativa. Týmto krokom sa poisťovňa stala súčasťou medzinárodnej finančnej a poisťovacej skupiny Vienna Insurance Group. Tá od Erste Group získala v roku 2008 aj Poisťovňu Slovenskej sporiteľne. V roku 2009 sa Komunálna poisťovňa zlúčila so svojou sesterskou spoločnosťou – poisťovňou Kontinuita.

 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk