Nemocnica v Skalici spoplatní parkovanie, radnica nesúhlasí

Vodiči budú môcť od apríla zotrvať v nemocnici prvú polhodinu zadarmo, za každú ďalšiu hodinu zaplatia jedno euro, najviac však päť eur za deň.




Fakultná nemocnica s poliklinikou v Skalici pripravuje spoplatnenie parkovania vo svojom areáli. Podľa riaditeľky Renáty Kormanovej budú môcť vodiči od apríla zotrvať v nemocnici prvú polhodinu zadarmo, za každú ďalšiu hodinu zaplatia jedno euro, najviac však päť eur za deň. Cieľom je podľa jej vyjadrenia získať parkovacie miesta pre pacientov. S platením za parkovanie v nemocnici nesúhlasí viceprimátor Skalice Milan Roman, ktorý tvrdí, že zmenu nikto s vedením mesta nekonzultoval. Mesto Skalica je pritom jedným z akcionárov nemocnice.

Získajte vstupný bonus až 999 EUR

,,Naším cieľom je dosiahnuť, aby pri limitovaných možnostiach na vytvorenie odstavných miest v areáli nemocnice tieto miesta slúžili pre pacientov a ich návštevníkov, a nie pre bežné dlhodobé parkovanie. Týmto chceme zabrániť devastácii zelených plôch a nemocničného prostredia,“ vysvetľuje Kormanová. Polhodina parkovania zadarmo však podľa Romana nestačí. "Zo skúseností vieme, že návšteva lekára často presahuje tento časový limit. Argument, že bude možné naďalej bezplatne parkovať v priľahlých uliciach, neobstojí. V konečnom dôsledku na to doplatia práve tí, ktorí majú vážnejšie zdravotné problémy, imobilní alebo starší ľudia," hovorí Roman.

Zmena organizácie dopravy má dostať von z areálu aj autá zamestnancov nemocnice. Vedenie nemocnice chce pre nich vyhradiť len asi štyridsať bezplatných miest na Hurbanovej ulici, zamestnancov je pritom šesťsto. Kormanová hovorí, že má neustále sťažnosti na problémy s parkovaním v nemocnici. Viceprimátor Roman už kontaktoval aj ďalšieho akcionára, ktorým je Trnavský samosprávny kraj. Predsedu TTSK Jozefa Viskupiča požiadal o stretnutie a prerokovanie zámeru vedenia nemocnice. "Stretnutie sa bude konať už v utorok a verím, že spoločne podnikneme také kroky, ktoré prinesú zmysluplné riešenie tohto problému,“ dodal Roman.

Projekt organizácie dopravy v areáli nemocnice, ktorého súčasťou je aj spoplatnenie parkovania, odsúhlasil dopravný inšpektorát aj stavebný úrad. Zahŕňa aj opravu komunikácií v areáli a vybudovanie nových odstavných plôch s vyššou kapacitou parkovacích miest.

 

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk