Poisťovacie podvody za tisíce eur.

V našom nedávnom článku sme sa pozreli na úspešnosť odhaľovania poisťovacích podvodov. Teraz vám ponúkame na prečítanie niekoľko reálnych prípadov. Obohacovať sa na úkor poisťovne sa neoplatí. 




Za nehodu si chcela zvýšiť nárok o 10-tisíc eur


Poškodená, ktorá počas dopravnej nehody utrpela ujmu na zdraví, sa prostredníctvom svojho zástupcu snažila dodatočne uplatniť svoj nárok na náhradu škody za bolestné, trvalé následky a sťaženie spoločenského uplatnenia. Dodatočný nárok si chcela uplatniť po tom, ako jej už bolo vyplatené poistné plnenie na základe doložených zdravotných záznamov vyhotovených počas liečenia jej zranení. Poškodená doložila lekárske správy, ktoré potvrdzovali dlhší čas liečenia, aj vyšší stupeň zdravotného postihnutia a s tým spojeného spoločenského obmedzenia, aké jej boli dosiaľ priznané a vyplatené. Rozdiel medzi vyplatenou sumou a nanovo požadovanou presahoval sumu 10-tisíc eur. Keďže išlo o závažné rozdiely v posúdení zdravotného stavu poškodenej, bol vypracovaný posudok z odboru lekárstva, ktorý zistil jednoznačné rozdiely smerujúce k úmyselnému navýšeniu finančných nárokov poškodenej osoby. V tejto veci momentálne spolupracuje Allianz - SP s políciou, ktorá posudzuje podklady.

lista Neprehliadnite
  • Takto chceli ľudia oklamať poisťovňu v roku 2016
  • Podvody sa dejú aj v zdravotných poisťovniach
  • Aj toto ovplyvňuje výšku havarijnej poistky
  • Kedy je nehnuteľnosť nepoistiteľná
  • Nedoplatky v Sociálnej poisťovni. Aké riziká so sebou prinášajú?
  • Ako poisťovne odhaľujú podvody


Za zamlčanú rakovinu chceli vyplatiť životnú poistku


V košickom regióne nám manželka nebohého ako oprávnená osoba nahlásila, že jej manžel zomrel na onkologické ochorenie a požiadala o vyplatenie jeho životnej poistky, ktorá bola uzatvorená približne 1 rok pred úmrtím poisteného. Predpokladané poistné plnenie bolo predbežne vypočítané na sumu cca 100 000 eur. Po doložení lekárskych správ bolo zistené, že chorobu, ktorej podľahol, mu diagnostikovali niekoľko dní pred uzatvorením poistnej zmluvy. Preverením všetkých skutočností sa zistilo, že poistený v čase uzatvorenia poistenia vedel o svojom závažnom ochorení a túto podstatnú skutočnosť pri vypĺňaní dotazníka zamlčal. Ak by uviedol pravdivé informácie, poistnú zmluvu na krytie rizika rakoviny by s ním poisťovňa neuzatvorila. S prihliadnutím na skutočnosť, že mal vysokoškolské vzdelanie v oblasti medicíny a viac ako 35-ročnú prax v zdravotníctve je nepochybné, že uzatvorením zmluvy sa snažil finančne zabezpečiť svojich pozostalých príbuzných. Požadované poistné plnenie bolo zamietnuté.


Zamestnancovi „prišili“ 9 poistných udalostí


Strojárenská výrobná firma z juhovýchodného Slovenska nahlásila v mene svojho zamestnanca škodu, keď zamestnanec počas výkonu práce zanedbal povinnosť skontrolovať nastavenie pracovného stroja, čo spôsobilo vyrobenie nepodarkov za približne 700 eur. Keďže na tohto zamestnanca bolo za krátky čas nahlásených niekoľko poistných udalostí, bola vykonaná previerka. Tá odhalila, že zamestnanec nemal vedomosť o žiadnej škode, ktorú by spôsobil svojmu zamestnávateľovi. Dotknutý zamestnanec potvrdil, že jeho zamestnávateľ s ním žiadne škodové udalosti neprerokoval a neuplatnil si uňho žiadnu náhradu škody. Dodatočne bolo zistené, že v mene poisteného zamestnanca nahlásil zamestnávateľ až 9 poistných udalostí, o ktorých zamestnanec nevedel, nespôsobil ich a ani doložené dokumenty osobne nepodpísal.
Celková škoda presiahla 5000 eur. Spoločnosť sme požiadali o vrátenie bezdôvodného obohatenia.

Tieto poisťovacie podvody riešila poisťovňa Allianz - SP.
 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk