NN Group zaznamenala v minulom roku nárast zisku

V roku 2017 skupina úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti Delta Lloyd. 



Celkový minuloročný prevádzkový zisk NN Group sa zvýšil medziročne o 29,3 % na 1,586 mld. eur. Dôvodom bol predovšetkým príspevok spoločnosti Delta Lloyd a lepší výsledok vo väčšine segmentov, ktorý čiastočne vyvážil nižšie výsledky holandskej neživotnej poisťovne. Čistý minuloročný zisk vzrástol o 77,5 % na 2,11 mld. eur.

Ako uviedol generálny riaditeľ NN Group Lard Friese, v roku 2017 skupina úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti Delta Lloyd. Začala integráciu v Holandsku a Belgicku, kde vytvorili poprednú poisťovaciu a penzijnú spoločnosť. K 1. januáru 2018 boli dokončené prvé právnické fúzie obchodných jednotiek, keď Delta Lloyd Bank splynula s NN Bank a Delta Lloyd Asset Management sa zlúčila s NN Investment Partners. Väčšina oddelení na centrále už bola integrovaná, začali s racionalizáciou systému a portfólia a produkty sa zmenili z Delta Lloyd na NN.

Na výročnom valnom zhromaždení akcionárov 31. mája 2018 navrhne NN Group celkovú dividendu vo výške 1,04 eura na kmeňovú akciu. Spolu s terajšou dividendou, vyplatenou v septembri 2017, to predstavuje celkový dividendový výplatný pomer okolo 45 % čistého prevádzkového výsledku za rok 2017. “V budúcnosti budeme pokračovať v úsilí o ďalšie zlepšenia našej celkovej výkonnosti, o poskytovanie vynikajúcich služieb zákazníkom a ďalšiu urýchlenú transformáciu nášho podnikania prostredníctvom inovácií,“ dodal Lard Friese.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk