NN Group evidovala v treťom štvrťroku rast zisku

Čistý zisk skupiny bol v treťom kvartáli v objeme vyše 730 mil. eur.





Finančná skupina NN Group dosiahla v treťom štvrťroku čistý zisk 734 mil. eur. V medziročnom porovnaní ho zvýšila o 68,5 %. Prevádzkový výsledok z priebežnej činnosti vzrástol o 35,1 % na 431 mil. eur. “Rast prevádzkovej ziskovosti sme dosiahli vďaka lepším výsledkom vo väčšine segmentov, prispievaniu Delta Lloyd vo výške 51 mil. eur a vďaka 32 mil. eur jednorazových príspevkov z kategórie ostatné. Tie prevážili nad slabšími výsledkami holandskej neživotnej poisťovne,” uviedla spoločnosť v tlačovej správe.

Získajte vstupný bonus až 999 EUR

NN Group prevzala spoločnosť Delta Lloyd v apríli tohto roka. Ako povedal generálny riaditeľ NN Group Lard Friese, integrácia Delta Lloyd s aktivitami NN v Holandsku a Belgicku postupuje dobre. V Holandsku dosiahli dohodu s odbormi a pracovnými radami na reorganizačnom rámci i princípoch integrácie. “To nám uľahčí uskutočnenie ďalších krokov plánovanej integrácie Delty Lloyd,“ povedal Friese. Ďalším dôležitým krokom vpred v rámci integrácie bol podľa neho začiatok transformácie značky z Delta Lloyd na NN. “Aby sme mohli čo najlepšie poslúžiť zákazníkom, zlúčené oddelenia front office aktuálne spoločne vyvíjajú nové produkty,“ dodal Lard Friese.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií.



Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk