Zľavy na PZP dostanete aj za technické novinky v autách

Poisťovne sa pri lákaní klientov na povinné zmluvné poistenie (PZP) zameriavajú najmä na menej rizikových klientov. Ak šoférujete bez nehôd, či ste skúsený vodič dokážu vám ponúknuť aj dvojciferné percentuálne zľavy z ceny. Poistovne.sk sa pozreli na najnovšie zľavy aké ponúkajú hráči na trhu s PZP.


Okrem bežných zliav ako je vstupný bonus za bezškodový priebeh poistenia v minulosti, poisťovne vedia oceniť aj lojalitu klienta. Ak si zakúpite viac produktov môžete dostať niekoľkopercentnú zľavu a ušetríte pár desiatok eur. Cenové zvýhodnenie dostanete aj v prípade ak v aute vozíte dieťa, zaplatíte poistenie online, keď jazdíte bez škody, alebo máte „smart“ auto.

Čo všetko pokrýva PZP a havarijné poistenie auta? Poradíme!

Zľavy na smart autá

Zľavu z PZP v ČSOB poisťovni dostanú vlastníci smart vozidiel. V autách sa už často nachádzajú také vychytávky ako: detekcia mŕtveho uhla, varovanie opustenia jazdného pruhu, adaptívny tempomat či technológie zlepšujúce nočné videnie. Tieto vychytávky sa odborne nazývajú pokročilé asistenčné systémy riadenia (ADAS) a podľa odborníkov môžu až o tretinu znížiť pravdepodobnosť vzniku dopravných nehôd. „Môžeme očakávať, že tieto systémy sa v budúcnosti stanú štandardným vybavením vozidiel, s cieľom čo najviac zvyšovať mieru bezpečnosti,“ hovorí Peter Ripka, riaditeľ Odboru produktového manažmentu ČSOB Poisťovne. Podľa neho sa tieto nové technológie stanú čoskoro bežné tak, ako sa bezpečnostné pásy stali pred 50 rokmi úplným štandardom a povinnosťou.

ČSOB poisťovňa ponúka 5% zľavy pri PZP za jednotlivé bezpečnostné novinky v aute. Celková zľava však môže byť len do výšky 10%. Ak by ste v aute mali automatickú prevodovku, tú ČSOB poisťovňa neodmeňuje, lebo nie je štatistiky podložené, že automat zvyšuje bezpečnosť jazdy.

Zľava za SOS správy

Konkurenčné poisťovne tieto bezpečnostné novinky v autách pri cene PZP zatiaľ nezohľaňujú, ale majú iné zľavy. “Tieto parametre pri PZP nezohľadňujeme, do jeho výpočtu vstupujú iné parametre, ako napríklad vek vodiča, či auta, výkon auta, región, z ktorého vodič pochádza, či bezškodový priebeh,” vymenúva Milan Janásik, hovorca poisťovne Generali.

V tejto poisťovni dostanete zľavu z PZP za bezpečnosť, ale len keď si k havarijnému poisteniu uzatvoríte aj pripoistenie SOS Partner. SOS Partner je zariadenie nainštalované priamo vo vozidle, ktoré po náraze vyšle operátorovi asistenčnej služby ihneď automaticky signál, že auto narazilo. „Vtedy dostanete automaticky zľavu 10% z PZP, zodpovednou jazdou si môžete vyjazdiť 20% zľavu z PZP. “ vysvetľuje Janásik.

Zľavy za vernosť

Ani Union poisťovňa za bezpečnostné novinky v aute neposkytuje mimoriadnu zľavu z PZP. “Tieto technické zlepšenia zlepšujú kvalitu jazdy, ale v konečnom dôsledku vždy záleží na vodičovi ako zodpovedne sa správa na ceste,” vysvetľuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa poisťovne Union. Odborníci napríklad upo-zorňujú, že veľa nehôd spôsobí nepozornosť vodičov, keď esemeskujú alebo telefonujú počas jazdy.

Union poskytuje zľavu zodpovedným vodičom na základe bezškodového priebehu počas predchádzajúcich období, za ktorý môžu získať bonus až do výšky 50% z ceny. Zároveň, ak máte uzatvorené aj iné poistenie v Unione, získate zľavu 5%, prípadné obchodnú zľavu. „Celkovo môže získať klient okrem bonusu zľavu vo výške až 20%,“ tvrdí Dupaľová Ksenzsighová.

V Allianz-Slovenskej poisťovni do celkovej výšky poistného pri PZP vstupujú parametre vozidla ako objem a výkon motora a vek vozidla, vek šoféra, lokalita, ale aj škodovosť. „Výsledkom kombinácie všetkých týchto kritérií je potom individuálna výška poistného,“ vysvetľuje Helena Kanderková, hovorkyňa Allianz-SP. V tejto poisťovni najnovšie majú klienti možnosť získať aj vernostnú zľavu v rámci členstva v Allianz Clube.

17 11 20 tabulka

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk