V hmotnej núdzi bolo na Slovensku v auguste 3,35 % ľudí

Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov oproti koncu júla klesol o 0,13 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,67 percentuálneho bodu.






Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku v auguste tohto roka 82,7 tisíca osôb. Oproti júlu išlo o pokles o 3,5 tisíca ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 18,5 tisíca. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny na konci ôsmeho mesiaca tohto roka celkovo odkázaných 182 tisíc osôb, čo je 3,35 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti koncu júla klesol o 0,13 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,67 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

ZÍSKAJTE BONUS AŽ 999 EUR

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal 6 tisíc ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 14,97 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rimavská Sobota bolo 12,1 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 14,35 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v auguste tohto roka 11,59 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,7 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,15 % po 0,30 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 91 osôb v okrese Bratislava I po 343 ľudí v okrese Bratislava II. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,24 % obyvateľov, teda 192 osôb.

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk