Zamestnanosť v eurozóne aj v rámci celej EÚ sa zvýšila na rekordnú úroveň

Počet zamestnaných v eurozóne v druhom štvrťroku medzikvartálne vzrástol o 0,4 % na rekordnú úroveň 155,6 mil. a v rámci celej Európskej únie tiež o 0,4 %, a to na rekordných 235,4 milióna.





Počet zamestnaných ľudí v eurozóne aj v rámci celej 28-člennej Európskej únie v druhom kvartáli tohto roka v porovnaní s predošlým štvrťrokom podľa sezónne upravených údajov stúpol zhodne o 0,4 percenta. V prvom štvrťroku sa počet zamestnaných ľudí zvýšil v eurozóne aj v celej EÚ zhodne o 0,5 percenta. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Oproti rovnakému kvartálu minulého roka sa zamestnanosť v eurozóne počas apríla až júna zvýšila o 1,6 percenta a v rámci celej EÚ vzrástla o 1,5 percenta. V porovnaní s prvým kvartálom sa medziročné tempo rastu zamestnanosti nezmenilo, keďže počas januára až marca medziročne tiež stúpla o 1,6 percenta v eurozóne a o 1,5 percenta v rámci celej EÚ. Eurostat odhaduje, že v druhom kvartáli tohto roka bolo v EÚ zamestnaných 235,4 mil. mužov a žien, z toho 155,6 mil. v eurozóne. Ide o rekordný počet zamestnaných ľudí v oboch blokoch.

ZÍSKAJTE BONUS AŽ 999 EUR

Na Slovensku sa medzikvartálny rast zamestnanosti zrýchlil. Počas apríla až júna oproti predošlému kvartálu stúpla o 0,6 percenta po raste o 0,4 percenta počas januára až marca. Medziročné tempo rastu zamestnanosti bolo na Slovensku v prvom aj v druhom kvartáli rovnaké, a to na úrovni 2,1 percenta. V rámci členských krajín EÚ, z ktorých boli údaje k dispozícii, zamestnanosť medzikvartálne najviac stúpla na Malte (1 %), v Španielsku (0,9 %) a v Grécku a Poľsku (zhodne 0,8 %). Medzikvartálny pokles zamestnanosti počas apríla až júna evidovali v Chorvátsku (-0,8 %), Lotyšsku (-0,7 %), Rumunsku (-0,6 %) a Estónsku (-0,5 %).

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk