Zamestnanosť v priemysle v júli medziročne vzrástla o 3,3 %

Ako vyplynulo z údajov zverejnených Štatistickým úradom SR, v júli sa zamestnanosť medziročne najviac zvýšila v predaji a oprave motorových vozidiel, a to o 9,6 %.



Zamestnanosť v priemysle sa v júli tohto roka medziročne zvýšila o 3,3 %. V tomto odvetví tak zamestnanosť medziročne nepretržite rastie od septembra 2013. Ako ďalej vyplynulo z údajov zverejnených Štatistickým úradom SR (ŠÚ), v siedmom mesiaci tohto roka zamestnanosť medziročne stúpla v predaji a v oprave motorových vozidiel o 9,6 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 8 %, v ubytovaní o 6,7 %, v stavebníctve o 3,6 %, v maloobchode o 3,2 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 3 %, veľkoobchode o 2,8 %, v doprave a skladovaní o 2,6 % a vo vybraných trhových službách o 0,6 %.

ZÍSKAJTE BONUS AŽ 999 EUR

V priemere za sedem mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť v ubytovaní o 8,8 %, v predaji a v oprave motorových vozidiel o 8,4 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 8,3 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 4,5 %, v doprave a skladovaní o 3,9 %. V maloobchode zamestnanosť za január až júl medziročne stúpla o 3,6 %, vo vybraných trhových službách o 3,3 %, v priemysle o 2,9 %, veľkoobchode o 2,7 % a v stavebníctve o 1,5 %.




Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk