V hmotnej núdzi bolo na Slovensku v júli 3,48 % ľudí

Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov oproti koncu júna klesol o 0,17 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,62 percentuálneho bodu.


Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku v júli tohto roka 86,1 tisíca osôb. Oproti júnu išlo o pokles o 4 tisíc ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 17,3 tisíca. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny na konci siedmeho mesiaca tohto roka celkovo odkázaných 189,3 tisíca osôb, čo je 3,48 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti koncu júna klesol o 0,17 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,62 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal 6,1 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 15,31 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rimavská Sobota bolo 12,6 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 14,96 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v júli tohto roka 12,11 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,8 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,15 % po 0,33 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 81 osôb v okrese Bratislava I po 372 ľudí v okrese Bratislava II. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,25 % obyvateľov, teda 201 osôb.

Vyberáme z poistovne.sk

Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent
policia-redakcia

Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.

Slovenské cesty o výtlky nemajú núdzu. Aj keď ich každý rok opravia, objavia sa nové. Čo robiť, ak ste na jeden z nich s autom nabehli a odnieslo si to vozidlo? Preplatí vám škodu poisťovňa?
24.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.
man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

Vyberáme z banky.sk