Poistenie vážnych chorôb vám boj s chorobou uľahčí

Aj vy si hovoríte „Mne sa to stať nemôže“? Na Slovensku pribudne každý rok 30-tisíc nových pacientov s nádorovým ochorením, pričom priemerné náklady na doplnkovú liečbu rakoviny sú 12-tisíc eur.





Tri ochorenia, ktoré Slovákov postihujú najčastejšie, sú rakovina, cievna mozgová príhoda a srdcový infarkt. Prvenstvo v rebríčku najzávažnejších ochorení má u nás jednoznačne rakovina, podľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), pribudne ročne viac ako 30-tisíc nových pacientov. Navyše, Slovensko patrí medzi tri štáty na svete s najväčším výskytom rakoviny hrubého čreva a konečníka u mužov aj u žien. K vzniku rakoviny, infarktu a ďalších kritických ochorení výrazne prispievajú najmä nesprávna životospráva, nedostatok pohybu a nadmerný stres.

Na druhej strane ale rastie úspešnosť liečby viacerých závažných ochorení. Napríklad pri niektorých druhoch rakoviny, ako sú rakovina prsníka, kože či krčka maternice, je úspešnosť vyliečenia 90 až 94 percent.

Vážna choroba ohrozí aj váš rozpočet


Vznik vážnej choroby má dopad nielen na kvalitu života pacienta, ale aj na jeho finančnú situáciu. Dlhodobá liečba spojená s práceneschopnosťou často výrazne zaťaží rodinný rozpočet. Zodpovedným riešením pre podobné nečakané životné situácie je zabezpečiť seba a svoju rodinu vhodným poistením, ktorého súčasťou je aj zabezpečenie rizika kritických ochorení.

„Zo skúseností našich klientov vieme, že pri vzniku rakoviny sa priemerné náklady na doplnkovú liečbu vyšplhajú na približne 12-tisíc eur. Ide o všetky výdavky na liečbu nad rámec verejného zdravotného systému ako výživové doplnky, úprava stravy, doprava do zdravotníckych zariadení, doplatky za lieky, liečebné a regeneračné pobyty či zdravotnícke pomôcky,“
objasňuje riaditeľka odboru manažmentu produktov Allianz – SP Andrea Leskovská.

Lista Odporucame

Poistenie vás nezachráni, no boj s chorobou uľahčí


Poistenie kritických chorôb vás od choroby samozrejme neuchráni. To zvládnete len vy sami správnou životosprávou - vhodným jedálnym lístkom, dostatkom spánku a pohybu. Ak sa však choroba predsa len objaví, poistka vám pomôže prekonať ju s trochu ľahším krokom. Pripoistenie kritických chorôb je vo všeobecnosti doplnkom k štátnemu zdravotnému poisteniu. Klientovi slúži na pokrytie bežných nákladov na liečenie, nadštandardnú lekársku starostlivosť a kvalitnejšiu liečbu alebo náhradu za výpadok príjmu.

„Táto choroba si nevyberá, môže sa týkať nás všetkých. Špeciálne pripoistene by preto malo byť súčasťou finančnej výbavy každého zodpovedného človeka,“ pripomína generálny riaditeľ NN Životnej poisťovne Peter Brudňák. „Predstavte si mladého človeka v produktívnom veku, ktorý si už založil rodinu a spláca hypotéku. V prípade, že ho postihne závažné ochorenie, môže to mať veľmi nepríjemné finančné následky na jeho životného partnera i deti. Človek síce dostane nemocenskú dávku, ale tá sa len približne pohybuje vo výške polovice príjmu. A ak mu aj Sociálna poisťovňa prizná invaliditu, priemerný dôchodok pri úplnej invalidite predstavuje niečo viac ako 350 €. Pre celú rodinu to môže mať skutočne zničujúce následky,“ dodáva P. Brudňák. Pri výbere poistenia a poisťovne treba zohľadňovať aj to, do akej miery kryje riziko výskytu povedzme rakoviny. Rôzne poisťovne majú vo svojom produktovom portfóliu rozličné typy pripoistení zahŕňajúce finančnú ochranu voči tejto chorobe.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk