Sociálna poisťovňa vypláca na účty v bankách čoraz viac dôchodkov

Sociálna poisťovňa poukázala v máji na účty v bankách spolu 945 541 dôchodkov, v hotovosti poisťovňa vyplatila 410 367 dôchodkov.


Sociálna poisťovňa zaznamenala v máji tohto roka 4 706 žiadostí o zmenu spôsobu výplaty dôchodku. Ako informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, dôchodcovia žiadajú predovšetkým o zmenu doručovania dôchodku z hotovosti (poštou) na poukazovanie dôchodku na účet banke. "Za prvých päť mesiacov tohto roka vzrástol počet dôchodkov zasielaných na účty v bankách o 4 902 a v máji Sociálna poisťovňa poukázala na účty v bankách spolu 945 541 dôchodkov," uviedol hovorca poisťovne.

Podľa neho išlo o doteraz najvyšší počet dôchodkov poslaných na bankové účty. Ku koncu minulého roka totiž na účet smerovalo 940 639 penzií. V hotovosti v máji poisťovňa vyplatila 410 367 dôchodkov.

Najjednoduchší spôsob na zmenu výplaty dôchodku je podľa Višvádera vyplnenie tlačiva Poukazovanie dôchodkových dávok na účet dôchodcu v banke, ktoré obsahuje všetky potrebné údaje. Toto tlačivo je dostupné na internetovej stránke Sociálnej poisťovne, v jej pobočkách alebo v bankách, s ktorými má Sociálna poisťovňa uzatvorenú príkaznú zmluvu. "Tlačivo s doplnenými identifikačnými údajmi, číslom účtu a potvrdené príslušnou bankou treba doručiť do ktorejkoľvek pobočky alebo odoslať priamo ústrediu Sociálnej poisťovne," dodal Višváder.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk