Komunálna poisťovňa počíta v tomto roku s rastom poistného

Komunálna poisťovňa počíta v tomto roku s rastom predpísaného poistného v oblasti životného poistenia o 2,1 %, a to hlavne zvýšením atraktivity produktového portfólia, zefektívnením procesu predaja a skvalitnením elektronických nástrojov.


Ako ďalej vyplýva z výročnej správy za minulý rok, v oblasti neživotného poistenia si chce spoločnosť aj naďalej udržať výrazné postavenie a zvyšovať svoj trhový podiel. Plánovaný nárast predpísaného poistného o 4,9 % chce firma dosiahnuť hlavne posilnením dynamiky firemného, majetkového a zodpovednostného poistenia a zachovaním dynamiky v oblasti motorového poistenia.

V minulom roku predpísané poistné prekročilo úroveň 188 mil. eur pri medziročnom raste o takmer 4 %. Tomuto nárastu pomohli výsledky za štvrtý kvartál, kedy sa predpísané poistné vyvíjalo podľa vyjadrení firmy mimoriadne priaznivo. V životnom poistení firma zaznamenala medziročne pokles predpisu o 2,44 mil. eur, a to aj napriek zvýšenému predaju bežne plateného poistenia. Naopak, oblasť neživotného poistenia rástla.

Spoločnosť v minulom roku dosiahla čistý zisk 7,1 mil. eur, a to najmä vďaka jej stratégii investovania, ktorá sa svojím charakterom radí ku konzervatívnym. V medziročnom porovnaní zisk firmy mierne stúpol o 0,3 %. Z návrhu na rozdelenie zisku vyplýva, že na výplatu dividend by malo smerovať 6,04 mil. eur. Na účet nerozdeleného zisku by malo smerovať 1,07 mil. eur.

Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Vladimír Bakeš, kľúčový bol rast slovenskej ekonomiky vrátane znižovania nezamestnanosti, ale aj stagnácia poistného trhu na Slovensku a stále nízka miera poistenia obyvateľov a ich majetku v porovnaní s rozvinutými krajinami Európskej únie. Príkladom je podľa neho oblasť havarijného poistenia, ktoré má na Slovensku uzatvorených len okolo 30 % majiteľov áut. Podobné je to v oblasti životného poistenia, kde má zodpovedajúcu poistku len menej ako polovica obyvateľov.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk