DDS AXA dosiahla za minulý rok čistý zisk 605 tisíc eur

Čistý zisk penzijnej spoločnosti medziročne klesol o 265 tisíc eur.









Doplnková dôchodková spoločnosť (DDS) AXA dosiahla za minulý rok čistý zisk 605 tisíc eur. Medziročne ide o pokles o 265 tisíc eur. Celkové výnosy spoločnosti za vlaňajšok predstavovali 3,6 mil. eur a celkové náklady 2,8 mil. eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení spoločnosti DDS AXA za rok 2016.

Výnosy spoločnosť dosiahla takmer výlučne vo forme poplatkov od klientov, ktoré predstavovali 3,6 mil. eur. Celkové náklady penzijnej firmy pozostávali najmä z ostatných prevádzkových nákladov vo výške 2 mil. eur, z nákladov na odplaty a provízie na úrovni 559 tis. eur a z personálnych nákladov v sume 169 tis. eur.

Aktíva správcu penzijných úspor vo výške 7,2 mil. eur tvoril ku koncu decembra minulého roka len obežný majetok. Vlastné imanie firmy predstavovalo takmer 6,8 mil. eur, z toho 3,6 mil. eur tvorilo základné imanie. Záväzky spoločnosť vykázala vo výške 381 tis. eur.

DDS AXA vznikla transformáciou doplnkovej dôchodkovej poisťovne Credit Suisse Life & Pensions vo februári 2006. Jediným akcionárom spoločnosti je AXA životní pojišťovna, a.s. Praha. S hodnotou majetku v spravovaných doplnkových dôchodkových fondoch v sume takmer 245,5 mil. eur je najmenšou doplnkovou dôchodkovou spoločnosťou na Slovensku.

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk