Vodič z Galanty podviedol poisťovňu

Podmienečný trest dostal Ervín C. z Galanty, ktorý fingoval škodovú udalosť a od poisťovne žiadal finančnú náhradu.






Na trest odňatia slobody dva roky podmienečne za zločin poisťovacieho podvodu odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 32-ročného Ervína Cservenku z Galanty. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste. Cservenka fingoval škodovú udalosť a od poisťovne žiadal finančnú náhradu na opravu vozidla.

Cservenka v decembri 2013 podal v poisťovni Alianz v Banskej Bystrici písomné hlásenie o škodovej udalosti na vozidle Škoda Superb s galantským evidenčným číslom. V hlásení však uvádzal nepravdivé údaje o vzniku a priebehu udalosti. V skutočnosti auto poškodila úmyselne neznáma osoba. Cservenka poisťovni následne predložil faktúru na zaplatenie opravy vozidla vo výške 4 295 eur.

Podvodník svoje konanie oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Podmienečný trest je na skúšobnú lehotu dva roky.

Zákon stanovuje za tento trestný čin sadzbu tri až desať rokov. Podľa predsedu senátu je uložený trest primeraný, a to vzhľadom na okolnosti, že Cservenka sa k podvodu priznal, škodu nahradil a do spáchania skutku viedol riadny život.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk