Allianz-Slovenská DSS vlani s čistým ziskom 5,28 mil. eur

Zisk dôchodkovej spoločnosti medziročne stúpol o vyše 1,3 mil. eur.








Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť (DSS) vykázala za minulý rok čistý zisk 5,28 mil. eur. V porovnaní s rokom 2015 ide o nárast o vyše 1,3 mil. eur. Celkové výnosy spoločnosti za vlaňajšok predstavovali 12,97 mil. eur a celkové náklady 6,18 mil. eur.  Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila spoločnosť.

Výnosy firmy z poplatkov účtovaných klientom za minulý rok tvorili 12,3 mil. eur. Zisk firmy z precenenia cenných papierov tvoril 414 tis. eur. Finančné výnosy spoločnosť zaznamenala vo výške 220 tis. eur. Náklady na poplatky a provízie penzijná firma evidovala vo výške 1,9 mil. eur, ostatné náklady boli na úrovni 1,7 mil. eur, personálne náklady spoločnosti predstavovali 1,6 mil. eur. Náklady na propagáciu a reklamu evidovala spoločnosť vo výške 584 tis. eur a odpisy za vlaňajšok dosiahli 325 tis. eur.

Majetok DSS v celkovej hodnote takmer 47 mil. eur tvoril ku koncu decembra minulého roka najmä obežný majetok v sume 42,2 mil. eur. Základné imanie spoločnosti predstavovalo ku koncu vlaňajška 37,2 mil. eur, zákonný rezervný fond 3 mil. eur a ostatné kapitálové fondy 45 tis. eur. Záväzky vykázala firma ku koncu minulého roka v sume 1,1 mil. eur.

Allianz-Slovenská DSS vznikla koncom septembra 2004. V súčasnosti spravuje majetok sporiteľov v celkovej čistej hodnote 2,26 mld. eur. Jej jediným akcionárom je Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s.

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk