Union poisťovňa s polročným poistným 24,7 mil. eur

V medziročnom porovnaní je to nárast o 9,8 %.




Union poisťovňa dosiahla v prvom polroku celkové hrubé predpísané poistné na úrovni 24,7 mil. eur. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, v medziročnom porovnaní je to nárast o 9,8 %. V neživotnom poistení evidovala firma nárast poistného o 12,7 % na 19,2 mil. eur, a to najmä vďaka vyššiemu objemu v poistení motorových vozidiel a aktívnom zaistení. Hrubé predpísané poistné v životnom poistení dosiahlo 5,6 mil. eur pri raste o 1,1 percenta.
 

16 07 tipsport


Medzi hlavné udalosti tohto roka firma zaradila vyššie poistné udalosti nad 100 tis. eur, a to v poistení majetku a v poistení zodpovednosti dopravcu za škodu. Pre vysokú poistnú udalosť Union poisťovňa vykázala v prvom polroku stratu v objeme 1,2 mil. eur, čo predstavuje medziročný pokles o 1,1 mil. eur.

Spoločnosť chce v najbližších rokoch výraznejšie posilniť rast v jednotlivých strategických druhoch a segmentoch poistenia. Ako významné rastové oblasti naďalej vníma on-line poistenie a digitalizáciu predajných a vnútorných procesov. Firma očakáva v tomto roku dosiahnutie kladného hospodárskeho výsledku.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992. Ponúka širokú škálu produktov životného, neživotného a individuálneho zdravotného poistenia pre individuálnych, ako aj firemných klientov. V roku 1997 sa jej majoritným akcionárom stala poisťovacia skupina Eureko, ktorá od roku 2012 pôsobí pod značkou Achmea. Jej 100-percentnou dcérskou spoločnosťou je aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá na Slovensku vznikla v roku 2006.

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk