Zisk poisťovne Uniqa pred zdanením stúpol o 5,2 %

Rakúska poisťovňa za prvý polrok tohto roka dosiahla zisk pred zdanením v objeme 190,8 mil. eur.


Rakúska poisťovňa Uniqa potvrdila svoj výhľad na celý tento rok, ale upozornila, že nízke úrokové sadzby budú brzdiť rast jednorazového poistného v oblasti životného poistenia. Zisk poisťovne Uniqa pred zdanením v prvom polroku tohto roka vzrástol o 5,2 % na sumu 190,8 mil. eur. Pomohol tomu rast predpísaného poistného o 13,5 % na sumu 3,55 mld. eur a lepšie výsledky z investícií.

Generálny riaditeľ poisťovne Andreas Brandstetter však neočakáva, že tento pozitívny trend bude pokračovať. "V nadchádzajúcich kvartáloch to nebude pokračovať rovnakým spôsobom, keďže rast jednorazového poistného v oblasti životného poistenia vážne brzdí terajšie prostredie nízkych úrokov," uviedol vo vyhlásení. Poisťovňa naďalej plánuje za celý tento rok dosiahnuť zisk pred zdanením v pásme 425 až 450 mil. eur, ak budú kapitálové trhy stabilné, ekonomika sa bude mierne zlepšovať a straty spôsobené prírodnými katastrofami zostanú na normálnej úrovni.
 

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa Otčina. V roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa. V súčasnosti je koncern prostredníctvom svojich dcérskych spoločností zastúpený v 19 európskych krajinách. 

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk