VšZP už vypočítava nové ročné zúčtovania z opravených údajov

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. dostala prostredníctvom UDZS opravené údaje z Finančnej správy SR za 618 svojich poistencov. Z tohto počtu mala poisťovňa vypočítané ročné zúčtovanie poistného u 443 poistencov. Všetkým z nich VšZP vypočíta nové ročné zúčtovania z opravených údajov a zašle ich poistencom do konca tohto týždňa, teda do 7.8.2015. Poistenci si túto skutočnosť môžu overiť aj v ePobočke, kde sa nové údaje zobrazia automaticky.


Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s
.
dostala prostredníctvom UDZS opravené údaje z Finančnej správy SR za 618 svojich poistencov. Z tohto počtu mala poisťovňa vypočítané ročné zúčtovanie poistného u 443 poistencov. Všetkým z nich VšZP vypočíta nové ročné zúčtovania z opravených údajov a zašle ich poistencom do konca tohto týždňa, teda do 7.8.2015. Poistenci si túto skutočnosť môžu overiť aj v ePobočke, kde sa nové údaje zobrazia automaticky.

U poistencov, ktorí nedostanú nové ročné zúčtovanie platí, že výsledok ročného zúčtovania, ktorý im VšZPzaslala, je správny. V takomto prípade je potrebné vypočítaný nedoplatok aj uhradiť, alebo ak je výsledkom ročného zúčtovania preplatok, poisťovňa im ho v danej sume vráti.

Údaje, z ktorých zdravotná poisťovňa vypočítala ročné zúčtovanie, si klienti môžu skontrolovať aj prostredníctvom elektronických služieb cez www.epobocka.com a v prípade zistených nezrovnalostí môžu podľa námietku, ktorou sa bude VšZP zaoberať.


Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk