VšZP už vypočítava nové ročné zúčtovania z opravených údajov

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. dostala prostredníctvom UDZS opravené údaje z Finančnej správy SR za 618 svojich poistencov. Z tohto počtu mala poisťovňa vypočítané ročné zúčtovanie poistného u 443 poistencov. Všetkým z nich VšZP vypočíta nové ročné zúčtovania z opravených údajov a zašle ich poistencom do konca tohto týždňa, teda do 7.8.2015. Poistenci si túto skutočnosť môžu overiť aj v ePobočke, kde sa nové údaje zobrazia automaticky.


Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s
.
dostala prostredníctvom UDZS opravené údaje z Finančnej správy SR za 618 svojich poistencov. Z tohto počtu mala poisťovňa vypočítané ročné zúčtovanie poistného u 443 poistencov. Všetkým z nich VšZP vypočíta nové ročné zúčtovania z opravených údajov a zašle ich poistencom do konca tohto týždňa, teda do 7.8.2015. Poistenci si túto skutočnosť môžu overiť aj v ePobočke, kde sa nové údaje zobrazia automaticky.

U poistencov, ktorí nedostanú nové ročné zúčtovanie platí, že výsledok ročného zúčtovania, ktorý im VšZPzaslala, je správny. V takomto prípade je potrebné vypočítaný nedoplatok aj uhradiť, alebo ak je výsledkom ročného zúčtovania preplatok, poisťovňa im ho v danej sume vráti.

Údaje, z ktorých zdravotná poisťovňa vypočítala ročné zúčtovanie, si klienti môžu skontrolovať aj prostredníctvom elektronických služieb cez www.epobocka.com a v prípade zistených nezrovnalostí môžu podľa námietku, ktorou sa bude VšZP zaoberať.


Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk