POISŤOVNE: Kooperativa dosiahla vlani čistý zisk 37 mil. eur

V medziročnom porovnaní je to nárast o 2,6 %. 


Poisťovňa Kooperativa dosiahla v minulom roku čistý zisk 37 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 2,6 %. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, na výplatu dividend by malo smerovať podľa návrhu 32,3 mil. eur. V roku 2014 poisťovňa podľa vyjadrenia naplnila svoje ciele. "Podiel zisku našej poisťovne na ziskovosti celého sektora je 28 %, a teda vyšší ako náš podiel na predpísanom poistnom, čo znamená, že dokážeme realizovať predaj ešte efektívnejšie ako v predchádzajúcich rokoch," uviedla firma.

V rámci predpísaného poistného spoločnosť dosiahla vlani objem 477,7 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles o vyše 6 %. Avšak podľa vyjadrení spoločnosti si týmto výsledkom zachovala stabilný podiel na trhu nad úrovňou 20 %. Najvýraznejší nárast zaznamenala firma v segmentoch poistenia pre podnikateľov, ako u malých a stredných podnikateľov, tak aj v korporátnom biznise.

Neživotné poistenie dosiahlo vlani sumu 255,1 mil. eur pri medziročnom náraste o takmer 2 %. Trhový podiel predstavoval viac ako štvrtinu, pričom v rámci povinného zmluvného poistenia motorových vozidiel bol trhový podiel takmer 37 %. Minuloročný predpis v rámci životného poistenia predstavoval objem 222,6 mil. eur pri poklese o 13,9 %. Celkový trhový podiel skupinových spoločností, teda poisťovne Kooperativa, Komunálnej poisťovne a Poisťovne Slovenskej sporiteľne, predstavoval vlani takmer 34 %.

Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group vznikla ako prvá súkromná univerzálna poisťovacia spoločnosť na Slovensku v roku 1990. Vstupom rakúskeho majoritného akcionára Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group sa Kooperativa začlenila do poisťovacieho koncernu Vienna Insurance Group. Ten funguje v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk