Kedy sa oplatí ostať v 2. dôchodkovom pilieri

V novej poradni môžete dostať radu kedy sa oplatí ostávať v 2. dôchodkovom pilieri a v akom prípade, by ste z neho mali vystúpiť, keď sa v marci otvorí.


V novej poradni vám vysvetlíme aký je rozdiel medzi úsporami v prvom priebežnom alebo štátnom pilieri, a v druhom a treťom pilieri, ktoré sú v rukách súkromných poisťovní.

Rastislav Kráľovič, manažér pre správu dôchodkových fondov  poisťovne AXA, vám vysvetlí v akom veku a pri akých príjmoch sa vám oplatí vstupovať alebo vystupovať z 2. piliera. Dozviete sa viac o pojmom ako anuita či perpetuita, ktoré sú s týmto pilierom spojené.

Zadajte otázku do novej poradne o 2. dôchodkovom pilieri


Prečítate si o tom, či sa vám oplatí nechať si vyplácať najprv úroky z dôchodkových úspor a až neskôr dôchodok. Prezradíme vám ako je to z dedením úspor v doplnkovom dôchodkovom pilieri a či vás čakajú v tomto roku nejaké zmeny.

Zistíte ako sú úspory v druhom pilieri zabezpečené a či môžete teoreticky stratiť všetko. Dozviete sa ako zmeniť fond v 2. pilieri, ako rýchlo zmena nastane a koľko za to zaplatíte na poplatkoch.

lista Neprehliadnite Prezradíme vám tiež, aké poplatky za správu vašich dôchodkových úspor si DSSky účtujú. Zistíte ako riešiť situáciu, keď stratíte zamestnanie a nemôžete prispievať do druhého piliera.

Prečítate si koľko si môžete dobrovoľne prispievať na 2.pilier a či si tieto príspevky môžete odrátať z daní. 

Vyberáme z Poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk