Aké bonusy vám poisťovne ponúkajú na PZP

Poisťovne začnú ku koncu októbra zverejňovať ceny povinného zmluvného poistenia (PZP), ktoré vraj už nemajú kde klesať. V rámci konkurenčného boja tak poisťovne ponúkajú novým klientom skôr lepšie služby, ale aj bonusy.
 


Poisťovne vám dokážu ponúknuť v rámci lákania do ich domu aj pätinové zľavy z ceny povinného zmluvného poistenia (PZP). Ocenia najmä zakúpenie viacerých produktov, platby vopred a na dlhší čas.

Wüstenrot poisťovňa ponúka klientom vernostné zľavy 10 % až 20 % za uzavreté zmluvy v poisťovni alebo v jej sesterskej stavebnej sporiteľni.

Výhodou je, že v prípade vernostnej zľavy vo Wüstenrot poisťovni nemusíte byť jej dlhoročný klient, pretože stačí, ak máte uzavretú jednu alebo viac poistných zmlúv v poisťovni alebo vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni.

Vernostnú zľavu vo výške 10 % môže teraz získať aj nový klient, ktorý si pri uzavretí PZP dojedná niektoré z pripoistení: úrazové (tri varianty), právnej ochrany alebo skiel,“ informuje Daniela Vlčková, hovorkyňa Wüstenrot poisťovne.

ZADAJTE OTÁZKU DO PORADNE


Lepšiu cenu získate aj pri zakúpení poistenia vybraných druhov životného a neživotného poistenia, stavebného sporenia alebo úveru na bývanie. Vernostnú zľavu 10 % si môže klient uplatniť aj za pripoistenia dojednávané priamo na poistnej zmluve.

V tejto poisťovni platí, že čím viac zmlúv máte tým vyššiu zľavu dostanete, ale maximálna zľava pri štyroch zmluvách je limitovaná na 20%.

ČSOB poisťovňa tiež odmeňuje zaviacero poistných zmlúv. Na druhé, ako aj ďalšie poistené auto v rodine s rovnakou adresou je možné získať zľavu vo výške 5 %.

Poistite sa výhodne online!


Náš klient získa zľavu z ceny poistenia, ak má aspoň jeden z akýchkoľvek produktov ČSOB finančnej skupiny napríklad účet v ČSOB banke, životné alebo neživotné poistenia, stavebné sporenie či auto na leasing,“ informuje Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB.

Lista Odporucame

Bonus za platbu na viac rokov dopredu


Pri platbe za PZP môžete zaplatiť na celý rok dopredu naraz alebo si môžete s poisťovňou dohodnúť platby po častiach. Poisťovne preferujú platbu vopred na celý rok alebo aj viac rokov a vedia vám za to ponúknuť lepšiu cenu.

ČSOB poisťovňa ponúka zľavu 5 % za ročnú platbu poistného. Vo Wüstenrote takúto možnosť dostanete iba v prípade poistenia Kasko – havarijného poistenia.

Pri 3-ročnom poistnom období je poistné cenovo výhodnejšie,“ dodáva Vlčková.

Zľavy k povinnému zmluvnému poisteniu *

Poisťovňa za viacero poistených zmlúv za ročnú platbu poistného za dieťa iné typy zliav celkový vstupný bonus
Allianz slovenska sporitelna -  -  - - 7% ak sa rozhodnete pre spoluúčasť
- 20% za uzatvorenie zmluvy online
 -
Logo AXA   5 % 10 %  - obchodná zľava 10%
ECO zľava 15%
 do 60%
logo CSOB poistovna  5 %  5 %  20%    do 55%
Generali nove 5 % 10 % nie 10 % za vozidlo staršie ako 12 rokov do 60 %
 Komunalna poistovne  5- 35%   3%   - - Akvizičná zľava pre nových i kmeňových klientov 20 % až 50 %
-Produktové zľavy pre dôchodcov/ZŤP, historických vozidiel- do 20 %
 do 60%
Kooperativa  do 19%  3%  - akvizičná zľava do  15%  do 60%
Union poisťovňa  5%   -  - obchodná zľava 15%  -
Uniqa  -  -  -  -  do 50%
Wustenrot  10-20 %  -  -  10 % za pripoistenie  -

*Ostatné poisťovne o všetkých zľavách neinformovali

Zľavy za dieťa


ČSOB poisťovňa vám dá aj 20% zľavu z ceny PZP, ak v aute vozíte dieťa, lebo predpokladá, že budete jazdiť opatrnejšie.

Zľavu môžete dostať aj za online uzavreté PZP, ale na druhej strane vám vie pracovník poisťovne ponúknuť aj bonus pri osobnej návšteve pobočky.

Vstupné bonusy sa šplhajú až do 55%


V rámci konkurenčného boja poisťovne ponúkajú zľavy najmä novým klientom vo forme vstupného bonusu. Keď už klienta chytia bonusy už nie sú také veľké. Bonusy sú v podstate zľavy na cene poistného, ktoré klient dostane na začiatku zmluvného vzťahu s poisťovňou. Tie sa časom môžu meniť.

V ČSOB sa môže vyšplhať vstupný bonus pre nového klienta do maximálnej výšky 55 %.
Vstupný bonus vám zvyčajne poisťovne ponúknu za bezškodový priebeh poistenia v minulosti. Platí, že čím dlhšia je neprerušovaná doba bez nehody v mesiacoch tým budú poisťovne povoľnejšie zľaviť vám z ceny.

Aj keď kvôli konkurencii nie všetky poisťovne vašu šoférsku minulosť skúmajú a zvyčajne od nového klienta nepýtajú zápočtový list, teda akési osvedčenie o jeho šoférskej minulosti.

Nebojte sa preto pýtať si vstupné zľavy a nenechajte sa nalákať do novej poisťovne veľmi ľahko. Takisto si vyžiadajte bonusy vo svojej starej poisťovni, ktorej ste verní a pokojne použite aj argument, že konkurenčná poisťovňa vám dá lepšiu cenu.

 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk