Na Slovensku začala pôsobiť Novis Poisťovňa

 

Na slovenskom trhu začala pôsobiť nová životná poisťovňa, a to Novis Poisťovňa. Ako ďalej v utorok informoval jej generálny riaditeľ Siegfried Fatzi, založilo ju 15 akcionárov zo šiestich krajín. Novis Poisťovňa s predajom produktov začína na Slovensku, postupne však plánuje zriadiť pobočky aj v Českej republike, Rakúsku a Nemecku, a to zhruba v druhom kvartáli budúceho roka. Sídlo má v Bratislave. "Bratislava má ideálnu polohu na riadenie okolitých krajín," povedal Fatzi.

Cieľom novej poisťovne je reagovať na aktuálne potreby trhu súvisiace s poslednou veľkou krízou aj demografickým vývojom. "Vyvinuli sme 25 inovácií umožňujúcich nové riešenia a zapracovali ich do jedného poistno-finančného produktu," povedal Fatzi. Spoločnosť sa rozhodla ponúkať svoje produkty len cez osvedčených a nezávislých finančných sprostredkovateľov, ktorí spolupracujú s viacerými finančnými inštitúciami.

V prvom roku fungovania by Novis Poisťovňa chcela získať zhruba 6 tisíc nových zmlúv, v druhom roku 9 tisíc a v treťom asi 12 tisíc. Následne si chce portfólio udržiavať, prípadne mierne rásť. Zvyčajne platí, že pri rozbiehaní životnej poisťovne sú firmy v prvých troch až piatich rokoch stratové a až následne začnú byť v zisku. No ako povedal Fatzi, so stratovým hospodárením počíta len v prvom roku a v tom druhom už plánuje dosiahnuť zisk. Poisťovňa totiž nebude mať podľa jeho slov nákladné pobočkové siete, keďže predaj pôjde cez sprostredkovateľov, a ani neplánuje veľké investície do komerčných reklám.

Predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom poisťovne Novis je Rakúšan Siegfried Fatzi, ktorý predtým na Slovensku riadil poisťovňu Wüstenrot, a to do konca marca 2010. V roku 1998 totiž založil na Slovensku Wüstenrot životnú poisťovňu, ktorá sa po piatich rokoch spojila s Univerzálnou bankovou poisťovňou a následne tak vznikla univerzálna Wüstenrot poisťovňa. Ďalšími členmi predstavenstva poisťovne Novis sú Peter Murgaš a Ľubomír Lorencovič.

V rámci pätnástich akcionárov Novisu je päť takých, čo reálne aj v spoločnosti vykonáva funkciu a pracuje. Zvyšných desať sú podľa Fatziho len investori s vloženým kapitálom. V rámci akcionárskeho delenia na fyzické a právnické osoby je vo firme 13 fyzických osôb a dve právnické osoby zo Slovinska a Anglicka.

Poisťovňa Novis požiadala o povolenie na vykonávanie poisťovacej činnosti pre poistný druh životného poistenia Národnú banku Slovenska koncom roka 2012. V Obchodnom registri SR je zapísaná od októbra 2013. Predmetom jej činnosti je poskytovať poistenie pre prípad smrti, dožitia, poistenie pre prípad smrti alebo dožitia, kombinácie týchto poistení spojené s investičným fondom, dôchodkové poistenie, pripoistenie pre prípad úrazu alebo choroby.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk