VšZP a Dôvera vrátia poistencom za lieky 360 tis. eur

 

Zdravotné poisťovne začínajú dôchodcom a zdravotne ťažko postihnutým vracať za tretí štvrťrok toho roka doplatky za lieky.Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a Dôvera pošlú svojim klientom spolu cez 360 tisíc eur, zdravotná poisťovňa Union sumu ešte nemá vyčíslenú. V druhom kvartáli putovalo naspäť k pacientom celkovo 460 393 eur.

Zdravotná poisťovňa Dôvera vráti doplatky za lieky 3 768 poistencom v sume 71 tisíc eur. Ako uviedla PR špecialistka Dôvery Monika Šimunová, doplatky zašlú 1 819 zdravotne ťažko postihnutým a 1 949 dôchodcom. Najvyššia vrátená suma bude 475 eur.

Vo VšZP vznikol nárok na vrátenie doplatku za lieky 15 375 poistencom. Celková suma, ktorú im poisťovňa zašle predstavuje 292 tis. eur. "Do tohto počtu a sumy sme nezarátali tých poistencov, u ktorých je výška úhrad za doplatky za lieky o ktorú je limit spoluúčasti prekročený menšia ako 3 eurá. V zmysle legislatívy zdravotná poisťovňa tieto nižšie sumy nebude uhrádzať, avšak táto suma sa pripočíta k úhrnnej výške úhrad poistenca za ďalší kalendárny štvrťrok," uviedla hovorkyňa VšZP Petra Balážová. Najvyšší doplatok, ktorý poisťovňa vráti svojmu klientovi, bude v sume 448 eur.

"Údaje ohľadom doplatkov za lieky za III. Q. 2013 sa momentálne spracúvajú. Odhadujeme však, že doplatky za lieky našim poistencom - oprávneným osobám vyplatíme najneskôr koncom budúceho týždňa, teda do 13. 12. 2013," odkázala hovorkyňa zdravotnej poisťovne Union Judita Smatanová.

Na vrátenie doplatku majú zo zákona nárok dôchodcovia a zdravotne ťažko postihnutí, ktorí za kalendárny štvrťrok prekročili limit spoluúčasti o viac ako tri eurá. V prípade starobných dôchodcov je hranica 45 eur, u zdravotne ťažko postihnutej osoby zase 30 eur.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk