Wüstenrot hlási nárast životného poistenia

 

Wüstenrot poisťovňa zaznamenala ku koncu septembra predpísané poistné za viac ako 45 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 4,6 %. Podpísal sa pod to hlavne rast v oblasti životného poistenia, kde predpis vzrástol o 14,5 % na úroveň 27,9 mil. eur. Nová produkcia v životnom poistení vzrástla o 20 %. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Dlhodobo sa na týchto priaznivých výsledkoch Wüstenrotu v životnom poistení podieľa investičné životné poistenie. Spoločnosť zároveň v posledných mesiacoch inovovala viaceré svoje produkty. "Naším zámerom bolo urobiť tieto produkty ešte flexibilnejšie k potrebám klienta. To sa nám podarilo, preto očakávame, že rastúci trend novej produkcie bude pokračovať aj v závere tohto roka," povedal predseda predstavenstva Wüstenrotu Jozef Adamkov.

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk