Aké zľavy môžete dostať pri havarijnej poistke

Keď jazdíte celý rok bez nehody zvyčajne vám poisťovne ponúknu na budúci rok lacnejšiu havarijnú poistku. Nie je to však pravidlo a bonusy za dobré šoférovanie sú limitované.  

 
Väčšina poisťovní vám v rámci konkurenčného boja ponúkne vstup do havarijného poistenia s maximálnym bonusom. „Pre týchto klientov, ak sú bez nehody, cenu poistenia nemeníme. Ak však klient vstupuje do poistenia s nižším bonusom ako 50%, napríklad 35%, každý rok čo bude bezškodový, tak mu zvyšujeme výšku bonusu o 5% až do maximálnej výšky 50%,” vysvetľuje Zuzana Eliášová, hovorkyňaČSOB poisťovne.

Kooperativa poisťovni je zníženie poistného za bezškodovú jazdu limitované maximálnym bonusom, ktorý je vo výške 70%. “Ak klient dosiahne bonus vo výške 70%, poistné sa mu už nezmení,” dodáva Katarína Vargová, manažérka interných sietí oddelenia marketingu v Kooperative.

Allianz-Slovenskej poisťovni máte tiež nárok na zľavu na poistnom. „Spravidla sa to udeje automaticky, ak však klient dosiahol najvyšší možný stupeň bonusu, nie je možná ďalšia zľava z poistného v podobe bonusu,“ tvrdí Jozef Hrdý, riaditeľ odboru likvidácie poistných udalostí v našej čerstvej poradni.

Iné zľavy

Zľavu v Allianz-SP môžete dostať aj vtedy ak si u nej poistíte dve autá či zaplatíte aj iné poistenie ako havarijné napríklad povinné zmluvné poistenie (PZP). ČSOB vám pri havarijnom poistení poskytne 5% ak máte u nej uzatvorené PZP na iné vozidlo alebo máte uzatvorené životné poistenie.

Poisťovne tiež ocenia zľavou platbu poistného naraz na rok dopredu. V ČSOB dostanete 5% úľavu z ceny.
Niektoré poisťovne vám vedia znížiť cenu poistenia aj keď vozíte v aute malé deti, lebo predpokladajú, že budete opatrnejší vodič. „Pre havarijné poistenie nemáme zľavu, ak má klient malé deti,“ informuje Eliášová.

V Kooperative získate zľavy aj za spôsob platby či za vyššiu spoluúčasť. Rovnako priznáva verným klientom zľavu za viac poistení a noví klienti majú možnosť získať vstupnú zľavu. “Špeciálnu zľavu tiež poskytujeme dôchodcom a držiteľom preukazu ZŤP,” dodáva Vargová.

Neprehliadnite:

Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk