Prvá česko-slovenská poisťovňa pozmenila obchodné meno

Poisťovňa rozšírila svoje obchodné meno, pričom v Obchodnom registri SR je firma zapísaná už ako Prvá česko-slovenská poisťovňa Rapid

Prvá česko-slovenská poisťovňa od začiatku novembra tohto roka pôsobí pod novým obchodným menom, a to Prvá česko-slovenská poisťovňa Rapid, a.s. "Vzhľadom k tomu, že ide len o doplnenie v obchodnom názve, nie je predpoklad zámeny spoločnosti u jej klientov a obchodných partnerov," uviedla pre agentúru SITA výkonná riaditeľka poisťovne Helena Vernerová. Z tohto dôvodu firma ani neplánuje veľkú reklamnú kampaň na uvedenie nového mena.

Nový a rozšírený názov nadobudne na význame podľa Vernerovej skôr pri vstupe poisťovne na zahraničné poistné trhy v rámci štátov Európskej únie. Poisťovňa disponovala ku koncu tretieho štvrťroka technickými rezervami na životné poistenie vo výške 593,8 mil. Sk, pričom za to isté obdobie vyplatila poistné plnenia za viac ako 134 mil. Sk.

Poisťovňa sa zameriava výlučne na životné poistenie. Svoju poisťovaciu činnosť začala na základe licencie Ministerstva financií SR zo dňa 30. mája 1995.

©2005, Autorské práva SITA a.s. Všetky práva vyhradené.
Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. je výslovne zakázané.

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk